Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Donderdag 23 januari premiere Dark Waters over Juridische gevecht om gifschandaal DuPont

20 januari 2020

DORDRECHT - De film Dark Waters is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, over een juridisch gevecht om storting van giftig afval door concern DuPont. De film gaat in Dordrecht in premiere op 23 januari van 19:00 - 21:15 uur bij Cinema The Movies.

Nagesprek met Ingrid de Groot
Op woensdag 29 januari is er ook een nagesprek met AD Journaliste Ingrid de Groot. Dit gesprek is omdat de film raakt aan de problemen die de Drechtstedenregio heeft (gehad) met de lokale vestiging van Chemours (voorheen DuPont). Ingrid de Groot deed jarenlang onderzoeksjournalistiek naar deze kwestie en legde de problemen bloot. Ze interviewde ook Rob Bilott. Met dit werk won ze de prijs De Tegel.

Zie hier voor meer informatie over de film

Dark Waters
Het schokkende en op een waargebeurd verhaal gebaseerd, van advocaat Rob Bilott (Mark Ruffalo) die net partner is geworden bij een prestigieus advocatenkantoor.

Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemie bedrijven, heeft hij reeds zijn sporen verdiend en daarmee zijn toekomst veilig gesteld. Wanneer hij op zijn werk benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land wat de oogst verpest en het vee doodt, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict.

In de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient Bilott uiteindelijk een klacht in tegen chemieconcern DuPont. Hij begrijpt dat er gevochten moet worden voor de gerechtigheid voor een gemeenschap die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën.

Het is het begin van een 15 jaar durend gevecht tegen het chemieconcern, waarbij hij niet alleen zijn carrière en reputatie op het spel zet, maar ook zijn relatie met zijn vrouw Sarah (Anne Hathaway) en zijn eigen gezondheid zwaar op de proef stelt.

Trailer

Deel dit bericht met je vrienden!