Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Twee koppelbedden voor het Parkhuis dankzij Roparun

17 januari 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Iemands hand vasthouden, elkaars warmte voelen, samen zijn: Wanneer mensen ziek zijn en niet meer bij elkaar kunnen wonen, blijft nabijheid  heel belangrijk. Het Parkhuis heeft dankzij een gift van Roparun sinds 14 januari twee koppelbedden in het bezit.

Het koppelbed is een logeerbed voor mensen die graag samen willen zijn in een zorgomgeving. Met het koppelbed wordt een eenpersoons zorgbed in een handomdraai tijdelijk omgetoverd tot een volwaardig tweepersoons hoog-laagbed.

Dankbaar
De koppelbedden werden op 14 januari overhandigd aan Lilian Vestering, Zorgmanager bij het Parkhuis. Het Parkhuis is Roparun dankbaar voor deze gift. Met deze bedden kan het Parkhuis nog beter tegemoet komen aan de individuele behoeften van de cliënten van het Parkhuis en hun naasten. De bedden bieden de cliënt de mogelijkheid om nog een keer dichtbij hun partner, kinderen of kleinkinderen te zijn. Juist in de laatste fase van hun leven, wanneer dit zo nodig is.

Schenking Roparun
De koppelbedden zijn geschonken door Roparun. In de regio Waardenland hebben 11 organisaties een aanvraag ingediend en het bestuur van Roparun heeft in totaal 21 bedden toegekend, waarvan twee aan het Parkhuis. In totaal stelde Roparun meer dan 500 koppelbedden ter beschikking.

Lees meer over:

roparun koppelbedden parkhuis
Deel dit bericht met je vrienden!