Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Samenwerking Stichting De Binnenvaart en Stichting Leefwerf De Biesbosch officieel beklonken

16 januari 2020

DORDRECHT - Zaterdagmiddag 11 januari 2020 hielden Stichting Leefwerf De Biesbosch en Stichting De Binnenvaart in het Binnenvaartmuseum aan boord van de René Siegfried de Nieuwjaarsreceptie. In het bijzijn van de buurtgenoten van Leefwerf De Biesbosch is het glas geheven op een nieuw voortvarend jaar waarin Leefwerf De Biesbosch gerealiseerd gaat worden.

Jos Hubens (voorzitter van Stichting De Binnenvaart) en Elio Barone (Stichting Leefwerf De Biesbosch) hebben de samenwerking tussen de beide Stichtingen feestelijk beklonken. De Samenwerkingsovereenkomst werd ondertekend door Jos. Eerder had Teun Muller (voorzitter van Stichting Leefwerf De Biesbosch) deze al ondertekend.

Op dit moment wordt hard gewerkt op de Franse motor Marot om het schip toegankelijk te maken voor het publiek. Stichting Leefwerf De Biesbosch heeft hiervoor een subsidie van 50.000 euro ontvangen vanuit de Erfgoedlijn Waterdriehoek van de Provincie Zuid-Holland.

Stichting De Binnenvaart, eigenaar van de Marot, heeft het schip in 2018 gekocht, weer onder keur gebracht en telescopische spudpalen laten inbouwen.

Jos Hubens: ‘We werken al jaren nauw samen, wat uiteraard goed bevalt. Voor de verbouwing van de Marot hebben we de afspraken en verplichtingen over en weer goed vastgelegd, zodat we verder kunnen bouwen op de goede basis die we hebben. We zijn erg blij met deze investering in het schip, al was het wel zoeken om een geschikte offerte te vinden. Maar dat is gelukt. Zodra de werkzaamheden klaar zijn, is iedereen van harte welkom om het resultaat te komen bewonderen.’

Elio Barone: ‘Het publieks toegankelijk maken van de Marot, het boegbeeld van de Leefwerf, is één van de belangrijkste onderdelen van ons initiatief. Hierdoor kunnen de mensen aan boord van het schip ervaren hoe slim Scheepswerf De Biesbosch dit type schip ontworpen heeft met hulp vanuit het Marshall-plan. Dat wordt ook zichtbaar in het ruim.’

Deel dit bericht met je vrienden!