Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Een opgeruimde start met Wijk voor Wijk

16 januari 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Opruimen was nog niet eerder zo makkelijk. Iedere woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur is er een kleine milieustraat bij Wijk voor Wijk, Troelstraweg 180 in Crabbehof. Bewoners kunnen er kosteloos al hun afval gescheiden inleveren, op chemisch afval na. Ook nog bruikbare spullen zijn van harte welkom. Deze gaan naar Geef ’t Dordt. Waarom wachten met schoonmaken tot het voorjaar?

De kleine milieustraat is onderdeel van het project ‘Een schone straat, je hebt het zelf in de hand.’ Dit project is een samenwerking met de gemeente Dordrecht. Het zwerfafval is een doorn in het oog van zowel vele wijkbewoners als van de gemeente. Het doel van het project is om het zwerfafval te verminderen door onder andere meer inleverpunten en –momenten te organiseren in de wijk.

Kids en kennis
Een ander doel is meer bewustwording van de gevolgen van zwerfafval voor milieu. Om dit te bereiken is er onder andere iedere woensdagmiddag een kidsclub waarbij de kinderen aan de slag gaan met afval opruimen in de wijk. Daarnaast zijn er knutselmiddagen waar ze leren dat je met recyclebare spullen nog hele mooie producten kunt maken. Ook Duurzaamheidscentrum Weizigt was al te gast met de Plastic Soep Quiz.
Het project loopt in ieder geval nog tot juni dit jaar. Wil je meer weten over het project of over de werkzaamheden van Wijk voor Wijk? Kijk op www.wijkvoorwijk.nl

Deel dit bericht met je vrienden!