Sunday 26 September 2021

Alles over Dordrecht

Grote controle recreatiepark Europarcs

14 januari 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Vandaag, dinsdag 14 januari, heeft een controle plaats gevonden op recreatiepark Europarcs resort de Biesbosch. De controle vond plaats naar aanleiding van meldingen van overlastgevende situaties en signalen van illegale en/of ondermijnende activiteiten. Tijdens de controle vandaag worden eventuele overtredingen geïnventariseerd. De gemeente analyseert vervolgens de uitkomsten en beraadt zich op eventueel te nemen (bestuurlijke) maatregelen.

Burgemeester Wouter Kolff was vandaag aanwezig bij de ingang van het recreatiepark (Rijksstraatweg 186) om bewoners en pers te woord te staan over deze controle die wordt uitgevoerd door diverse partners zoals de politie, belastingdienst, omgevingsdienst Zuid-Holland zuid, regionaal informatie en expertise centrum Rotterdam (RIEC) en de inspectie ministerie sociale zaken en werkgelegenheid (ISZW).

Bron foto boven: Jordy Nijenhuis (© Journalistiek Gezien)

RTV Rijnmond schreef hierover:
De politie, de gemeente en andere diensten hebben vandaag een controle gedaan op het recreatiepark Europarcs Resort De Biesbosch, vlakbij de Moerdijkbrug. De controle gebeurt naar aanleiding van meldingen van "overlastgevende situaties en signalen van illegale en/of ondermijnende activiteiten", schrijft de gemeente.

Bij de controle worden overtredingen geïnventariseerd. Op basis van de uitkomsten worden mogelijk maatregelen genomen, zegt burgemeester Kolff. Zo zijn vanochtend vanaf 05:00 uur meer dan zeventig auto's gecontroleerd die het park verlieten.

Volgens Kolff waren dat vooral arbeidsmigranten. "Er zijn in elk geval een heleboel mensen aangetroffen die hier verblijven omdat ze in Nederland werken. Daar worden de vergunningen goed van bekeken of dat allemaal wel of niet is toegestaan. Voor de rest wordt er ook goed gekeken of mensen hier permanent verblijven, wat dus niet mag. En als dat zo is gaan we daar ook tegen optreden."

Volgens ooggetuigen werden mensen op de camping en omwonenden gecontroleerd door de politie. "Ik zag het gebeuren toen ik naar mijn werk reed. Normaal gesproken zijn er nogal veel Oostblokkers op het campingterrein, maar dat waren er nu een stuk minder."

Het terrein, langs de A16 bij de Moerdijkbrug, staat bekend als een plek waar veel Poolse werknemers worden ondergebracht. Vaste bezoekers zouden daarover al meerdere keren hebben geklaagd bij de gemeente.

Deel dit bericht met je vrienden!