Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Elly van Wenum uit Dordrecht zaterdag op NPO2 bij Jacobine Geel over jaar na Nashvilleverklaring

13 januari 2020

DORDRECHT - Oud-raadslid van Dordrecht, Elly van Wenum,  is zaterdag 18 januari vanaf 17.40 te gast in het praatprogramma van Jacobine Geel op NPO 2. Het thema van de uitzending is: ,,Een jaar na de Nashvilleverklaring, was het vloek of zegen?".


Als secretaris van het Platform voor Dordtse kerken was Elly van Wenum in 2019 betrokken bij de opzet van de Roze Ode aan de Synode. 

De homo-organisatie Pride Dordrecht organiseerde de conferentie in de Grote Kerk. Dit was in het kader van het herdenken van 400 jaar Synode van Dordrecht. 

Daarnaast organiseert Elly van Wenum in samenspel met de landelijke organisatie de Wijde kerk gespreksavonden in Dordrecht onder de titel:  ‘Uit de kast, in de kerk’.

In een persbericht laat NCRV/KRO weten over het programma op 18 januari:
Een jaar geleden woede er een storm in de media over de Nashville-verklaring, waar honderden predikanten en andere prominenten, zoals politicus Kees van der Staaij, hun handtekening onder hadden gezet. Het was een ferm statement voor het huwelijk tussen man en vrouw en tegen homoseksualiteit en transgenders. We praten met Marjan van der Spek, Ruard Ganzevoort en Elly van Wenum over hun persoonlijke betrokkenheid bij de gevolgen van de Nashvilleverklaring. Was het een vloek of een zegen?

Op de Roze Synode sprak Elly van Wenum ook. Ze werd door verschillende  landelijke media geciteerd.

Over de landelijke verklaring zei ze toen dat ze het onderlinge gesprek erg had gemist. ,,Opeens lag die verklaring er, zonder eerst goed met betrokkenen te hebben gesproken. De kerk is als het lichaam met de vele leden, waarin de hand niet zonder de voet kan. ‘Dat gaat verder dan tolerantie, die soms neigt tot onverschilligheid. In de kerk is het anders: het gaat niet over ‘je mag er zijn’, maar: je bent nodig, je hebt een rol te vervullen. Daarom is het zo belangrijk dat jij je ware gezicht kunt laten zien in de kerk en in de samenleving," alduis Elly van Wenum volgens een verslag in het Nederlands Dagblad (ND).

Deel dit bericht met je vrienden!