Friday 17 September 2021

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht en Excelsior schieten niets op met gelijkspel (1-1)

11 januari 2020

DORDRECHT - FC Dordrecht en Excelsior zijn vrijdag in de Rijnmond-derby het nieuwe kalenderjaar met een gelijkspel begonnen. Aan de Krommedijk eindigde het regionale onderonsje in de eerste divisie in 1-1.

De beginfase van de derby was voor FC Dordrecht. Jari Schuurman kreeg bij de thuisploeg de grootste kans. Hij strafte geklungel van Excelsior-doelman Alessandro Damen echter niet af.

Pas halverwege de eerste helft krabbelde Excelsior overeind. Dat resulteerde in kansen voor Luigi Bruins, Arsenio Valpoort en Rai Vloet. Vlak voor rust was het pas raak voor de Kralingers. Joël Zwarts counterde naar de 0-1.

Beste kansen voor FC Dordrecht
Net als in de eerste helft startte FC Dordrecht ook in de tweede helft aardig. Dit keer wel met resultaat: Renny Smith reageerde attent op een schot op de paal van Jordy Wehrmann (1-1).

Excelsior liet pas na het uur in aanvallend opzicht echt van zich spreken. Thomas Oude Kotte had in de 63e minuut voor de Kralingers moeten scoren, maar de verdediger liet dat na.

In de slotfase mocht FC Dordrecht het meest aanspraak maken op de winnende goal. Wehrmann kon tweemaal niet scoren voor de thuisploeg.

FC Dordrecht - Excelsior 1-1 (0-1)

43' 0-1 Joël Zwarts
53' 1-1 Renny Smith

Opstelling FC Dordrecht: Havekotte; Montsma, Breedijk (60' Overman), De Abreu, Green; Wehrmann, Schuurman, Kok, Smith, Ormonde-Ottewill; Vicario (77' Hogesteger)

Opstelling Excelsior: Damen; Horemans, Fischer, Oude Kotte, Matthys; Ebecilio, Vloet, Bruins; Valpoort (63' Omarsson), Meijer (74' Mendes Moreira), Zwarts (82' Fortes)

Bron: RTV Rijnmond.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!