Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Molenaar van Kyck over den Dyck, Peter Raggers, geeft lezing over 800 jaar Dordtse molengeschiedenis

11 januari 2020

DORDRECHT - Op woensdag 15 januari houdt Peter Raggers een lezing over  800 jaar Dordtse molengeschiedenis/ "Oude wind", bij de molen Kyck over den Dyck.

Peter is molenaar en instructeur op de molen Kyck over den Dyck en deelt zijn kennis over de rijke molengeschiedenis van 800 jaar op het eiland van Dordrecht. Bijna alle soorten molens hebben hier gestaan en gewerkt. Peter vertelt verder over de papierindustrie, die hier begonnen is en over houtzagerij.

De lezing is van 20.00 tot 22.00 uur. De molen is om 19.30 open. De entree is € 3,50 incl. koffie/ thee. In de pauze kunt u de molen-maquette in wording bekijken. De lezing wordt op de tweede zolder gegeven, bereikbaar met een brede trap. Voor dove en slechthorende bezoekers is er een schrijftolk aanwezig.

Aanmelden voor de lezing kan bij: peterraggers1948@gmail.com. Kyck over den Dyck bevindt zich aan de Noordendijk 144.

Deel dit bericht met je vrienden!