Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

FilmClub The Movies Dordrecht presenteert Little Joe

10 januari 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - FilmClub The Movies Dordrecht draait op maandagavond 20 januari om 19.30 uur de eerste film van dit jaar in Cinema The Movies Nieuwstraat 60-62, 3311 XR Dordrecht.

De nieuwe plant die Alice kweekte roept geluksgevoel op, maar niet alleen dat…
Alleenstaande moeder Alice (Emily Beecham) is een toegewijde wetenschapper bij een bedrijf dat nieuwe plantensoorten kweekt. Ze heeft een zeer speciale, karmozijnrode bloem ontwikkeld. Deze valt niet alleen op door zijn schoonheid, maar ook door zijn therapeutische kwaliteiten.

Als de plant op de ideale temperatuur wordt gehouden, de juiste voeding krijgt en er regelmatig tegen wordt gesproken, maakt hij de eigenaar gelukkig. Tegen het bedrijfsbeleid in neemt Alice er één mee naar huis als cadeau voor haar tienerzoon Joe, die enthousiast de verzorging op zich neemt. Ze noemt de plant zelfs ‘Little Joe’. Naarmate de planten groeien, groeit ook Alices vermoeden dat haar nieuwe creaties misschien niet zo onschadelijk zijn als hun naam suggereert.

Op het filmfestival van Cannes 2019 won hoofdrolspeelster Emily Beecham de prijs voor beste actrice.

De filmavond begint om 19.30 uur met een korte inleiding over de achtergronden van de film en het maken ervan. Na afloop is er een gezellige nazit en kun je desgewenst deelnemen aan een gezamenlijk nagesprek.
Kaarten (inclusief drankje) kosten € 11,00. Cinevillepas en strippenkaart zijn geldig met een bijbetaling van € 2,75.
FilmClub The Movies Dordrecht draait haar zesde seizoen. Met en voor meer dan 120 leden presenteert de FilmClub ook deze keer opnieuw een voorpremière.
Aan het lidmaatschap zijn geen kosten verbonden en de films zijn voor iedereen toegankelijk.
Reserveren is mogelijk via de website www.themoviesdordrecht.nl.
Met vrije placering is vooraf kaartjes afhalen niet nodig.

Dordtpas
Voor houders van de Dordtpas zijn de FilmClub-films gratis toegankelijk. Een eventueel drankje vraagt ook een bijbetaling van € 2,75. Dordtpassen worden op de avond zelf gescand aan de kassabalie. Wij adviseren Dordtpas gebruikers wel te reserveren via 078-7200777 (dagelijks va. 11.30 u.)

Lees meer over:

the movies dordtpas
Deel dit bericht met je vrienden!