Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Amnesty International Dordrecht blikt terug op een goed jaar

9 januari 2020

DORDRECHT - Amnesty International Dordrecht kan terugkijken op een succesvol jaar. De maandelijkse schrijfavonden Write4Rights hebben 437 brieven en 55 groetenkaarten opgeleverd. Zo schreven zij brieven tegen de doodstraf. Onder meer voor Clinton Young, die wacht op de doodstraf, en onschuldig is. Bijzonder was het kaartje, wat ze van hem terug kregen. Amnesty International Dordrecht heeft verder onder meer een filmavond bij The Movies georganiseerd en deed mee aan de Pride Walk, de dodenherdenking en de vrouwendag.

De acties van de Dordtse groep staan natuurlijk niet op zichzelf. Door heel het land en in heel de wereld voert Amnesty International actie voor mensenrechten. Samen weten zij veel te bereiken. Elke maand wordt er goed nieuws bericht op de amnestysite vermeld. Zo zijn er recent vijf activisten die demonstreerden voor democratie in Guinee, vrijgelaten. Zij brachten meer dan een maand in de gevangenis door.  Dat de acties meer teweeg brengen dan het vrijlaten van gevangenen, laat Alseny Farinta, één van de gevangenen, zien. Hij zei tegen een Amnesty-medewerker: De eerste dagen in de gevangenis waren moeilijk, maar dankzij druk van de media, nationale organisaties en internationale organisaties als Amnesty International, verbeterde de situatie.”

Voor meer goed nieuws, zie : https://www.amnesty.nl/wat-we-do…/onze-successen/goed-nieuws.

Vanavond is de volgende schrijfavond van Amnesty International Dordrecht. Die wordt gehouden van 19:30 tot 21:30 uur bij Smyrna Tandoor aan de Voorstraat 261

Deel dit bericht met je vrienden!