Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Scheurtjes in Dordtse coalitie

9 januari 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het broeit in de Dordtse coalitie van Beter van Dordt, VVD, CDA en ChristenUnie/SGP. Gisteravond, tijdens een informatieve vergadering van een gemeenteraadscommissie, werd dat opnieuw duidelijk.

Burgemeester en wethouders willen géén gemeentegarantie geven voor de bouw van een nieuw stadion. FC Dordrechts directeur Hans de Zeeuw zei zich belazerd te voelen door wethouders Marco Stam en Piet Sleeking.

De Beter voor Dordt-wethouders hebben bij hem valse verwachtingen gewekt, zo liet hij opnieuw weten. Raadsleden willen weten of dat klopt, daarom vroeg Arine van der Ham (CDA) om een feitenrelaas.

Ze wil precies weten wat er de afgelopen twee jaar gezegd is en door wie. Daarvoor moet alles op tafel komen; ambtelijke notities, mailverkeer en verslagen van gesprekken met FC Dordrecht en andere betrokkenen. Alle partijen steunden haar.

Verslaggever Thijs Blom duidt dit als een nieuw signaal dat het niet botert in de coalitie: "De onderste steen boven willen hebben is prima. Maar normaal begint de oppositie daarover, nu nam coalitiepartner CDA het initiatief. Da's opmerkelijk."

Te links en te rechts
Hij zegt al meer signalen te hebben gekregen van wrijving in de coalitie en het college van B&W: "BvD en VVD vinden CDA en ChristenUnie te links en die op hun beurt de andere twee te rechts. Er is ergernis en soms wordt die zichtbaar."

Een eerder voorbeeld was een actie van Beter voor Dordt, tijdens een raadsvergadering in november. Wethouder Piet Sleeking kreeg toen van zijn eigen partij een grote Dordtpas aangeboden met daarop het logo van de eigen partij.

Het CDA was daar boos over, omdat juist hun wethouder Peter Heijkoop ervoor zorgde dat die pas er kwam. Andere partijen vonden het ook ongepast en burgemeester Wouter Kolff maakte persoonlijk een eind aan het PR-toneelstukje.

Bron: RTV Rijnmond.

Lees meer over:

coalitie FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!