Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Zaterdag 4 januari ontvangt Ben Corino de bekende Dordtse striptekenaar Carry Brugman

3 januari 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT / PAPENDRECHT - Zaterdag 4 januari ontvangt Ben Corino de bekende Dordtse striptekenaar Carry Brugman als hoofdgast bij Studio De Witt. Carry Brugman (Dordrecht, 22 augustus 1947) studeerde aan de Amsterdamse Academie van Beeldende Kunst. Na zijn studie tekende Carry voor Uitgeverij Gondolex de proefstrips 'Gnollem en Gabbernach' en 'Miguel Chavez.

In 1969 en 1970 tekende Brugman een proefstrip op de Toonder-studio's en daarna ging hij bij Oberon werken, waar hij aanvankelijk opvultekeningen, middenplaten en omslagen van Sjors maakte. In 1971 werd in dit blad zijn eerste strip gepubliceerd: 'Joris Jofel', over een jongetje dat niet kan griezelen. Van 'Joris Jofel' verschenen tot 1974 vijf verhalen, eerst op tekst van Ruud Ringers, daarna van Andries Brandt.

In 1974-75 verschenen, eveneens in Sjors, zeven korte verhalen van 'Professor Breinbreier', die ook door Andries Brandt werden geschreven. Toen in 1975 Pep en Sjors opgingen in Eppo stapte Carry Brugman over naar de realistische stijl, en begon voor dat blad 'De Partners', een serie harde avonturenverhalen geschreven door Dick Matena en later Jacques Post. Deze strip liep tot 1994.

In de jaren '90 illustreerde Carry Brugman een aantal verhalen in de serie 'Jules en Ollie - Stedenstrips' van Uitgeverij Con-tact. Ook deed hij het nodige reclamewerk, tekende hij verhalen voor Tina en maakte hij tussen 1996 en 2007 verhalen met voornamelijk 'Willie Wortel' en de 'Duckies' voor het weekblad Donald Duck. Voor Samsam, een maandelijks kindertijdschrift over ontwikkelingslanden, nam hij de serie 'Sam & Sam' over van Rob Phielix. De tekst wordt geschreven door Willem Ritstier. Toen Eppo in 2009 opnieuw werd gelanceerd werd ook de serie 'De Partners' weer opgestart.

In het Tweede uur is er aandacht voor de actualiteit van deze week uit Dordrecht en de Drechtsteden
Dichter van Dienst is Merel Meijers

In het derde uur aan de Politieke stamtafel aandacht voor de politiek uit Dordrecht en de Drechtsteden

Het radioprogramma Studio De Witt is iedere zaterdag live te beluisteren op Drechtstad FM:
Studio De Witt is van 10.00 tot 13.00 uur te beluisteren bij Drechtstad FM 95.7 (ether), 105.9 (kabel), Kanaal 951 (KPN), kanaal 915 (Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Lees meer over:

studio de witt striptekenaar
Deel dit bericht met je vrienden!