Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Politie: feestelijke stemming in Oud en Nieuw Krispijn met jaarwisseling

2 januari 2020

DORDRECHT - Hoewel er wat incidenten waren, is de jaarwisseling in Oud en Nieuw Krispijn goed verlopen, melden de wijkagenten van deze wijk. “Er was een feestelijke stemming in de wijk. Op momenten merkten we echter dat het onrustig was op sommige plekken. Wij zagen dat er veel brandhaarden door personen op de openbare weg werden gesticht. Daarnaast waren er groepen personen die hinderlijk aanwezig waren en de openbare orde verstoorden. Dit doordat deze groepen baldadig gedrag vertoonden en zwaar vuurwerk afstaken in de richting van omstanders en de politie. Op de Breitnerstraat werd een vuurwerkbom afgestoken waarbij meerdere ruiten van omliggende woningen en auto’s beschadigd raakten.”

De brandjes in Oud en Nieuw Krijspijn staan niet op zichzelf. Volgens de brandweer waren er in de hele regio Zuid Holland Zuid veel brandjes.

Meerdere malen zijn er, in samenwerkingen met Handhaving Dordrecht en HVC, lanceerbuizen verwijderd om illegaal professioneel vuurwerk mee af te steken.

Na de jaarwisseling is tijdens een ronde door de wijk goed te zien dat men een spoor van vernielingen heeft aangebracht. Zo zijn er veel prullenbakken, speeltoestellen en een boom vernield. Naast de schade, die dergelijke vernielingen met zich mee brengen, is te zien dat er ook levensgevaarlijke situaties zijn ontstaan. Zo hebben de agenten op tientallen meters afstand ijzeren onderdelen van opgeblazen prullenbakken terug gevonden die vermoedelijk zijn gelanceerd tijdens de ontploffing.

De agenten hopen dat ze volgend jaar, samen met partners en de wijkbewoners, dergelijke incidenten kunnen terugdringen om de jaarwisseling nog feestelijker af te sluiten.
De wijkagenten wensen alle bewoners de beste wensen en een goed 2020

Deel dit bericht met je vrienden!