zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Ganzen Brittenburg

30 december 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De gemeente heeft vorige week (vrijdag 27 december) een groep ganzen gevangen in de wijk Sterrenburg. De ganzen veroorzaakten veel overlast in de omgeving Waterman, Brittenburg en Assumburg. Het ging daarbij om veel geluidsoverlast overdag en 's nachts, overlast door uitwerpselen bij woningen en speelplekken en agressie richting mensen en andere dieren. De ganzen zijn naar een professionele ganzenopvang gebracht.

Enkele ganzen werden oorspronkelijk gehouden op de dierenweide aan de Mildenburg. De groep is de afgelopen jaren steeds meer de buurt ingetrokken. Ook is de groep fors uitgebreid. Naar aanleiding van de vele klachten heeft de gemeente besloten de ganzen weg te halen uit de Brittenburg. De gemeente heeft dat gedaan op grond van de Wet Dieren.

Nieuw huurcontract
De actie staat los van de andere klachten over de dierenweide. De gemeente heeft de eigenaar een nieuw huurcontract aangeboden met nadere voorwaarden, zoals een maximum aantal dieren en het verwijderen van illegale bouwwerken.
In verband met bedreigingen hebben de handhavers van de gemeente aangifte gedaan.

Lees meer over:

Sterrenburg ganzen
Deel dit bericht met je vrienden!