zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Bijzondere aandacht voor Keizerin Maria, Maria van Brabant. De ‘Oer-Dochter van Dordrecht’

24 december 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Er is in het kader van 800 Jaar Stad bijzondere aandacht voor Keizerin Maria, Maria van Brabant (ook wel Maria van Leuven). De ‘Oer-Dochter van Dordrecht’.

Het Platform Vrouwen Kunnen Alles coordineert Het Project Dochters van Dordrecht en heeft subsidie toegekend gekregen voor het 'Festival Dochters van Dordrecht’ op zondag 8 maart 2020 en voor de Film ‘Van Oer-Dochter naar Dochters van Nu’, waarvan de premiere is op het Festival ‘Dochters van Dordrecht'.

Onze Oer-Dochter van Dordrecht is Maria van Brabant/Leuven / Keizerin Maria. In de film (in samenwerking met RTV Dordrecht) en op het Festival is er extra aandacht voor Maria van Leuven, echtgenote van Graaf Willem I en over de relatie met de Stadsrechten.

Zie ook: https://dochtersvandordrecht.nl/?page_id=355

Op het Festival is er verder de boekpresentatie ‘Dochters van Dordrecht’ van schrijfster Saskia Lensink. Haar eerste boek wordt overhandigd aan burgemeester Wouter Kolff.

Er is de start van de tentoonstelling ‘Dochters van Dordrecht en Vrouwen van Nu’ en de kennismaking met alle Dochters van Nu, inclusief de presentatie van het kunstwerk van een kunstenares (georganiseerd in samenwerking met Dordrechts Museum).

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!