donderdag 22 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Verhalenverteller en cabaretier Patrick Nederkoorn komt naar Kunstmin

17 december 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Ik betreur de ophef is een cabaretvoorstelling over liefde en politiek. Een grappig en pijnlijk inkijkje in een wereld van valse beloftes en oprechte leugens.

Op zaterdag 21 december presenteert Kunstmin Patrick Nederkoorn in de Kleine Zaal van de Schouwburg. Een avond waarin Nederkoorn iedereen zal blijven boeien met zijn persoonlijke verhaal, waarbij hij zichzelf zeker niet spaart. Kaarten: www.kunstmin.nl/ €17,50.

Verschillende levens
Patrick Nederkoorn heeft al verschillende levens geleid. Zo studeerde hij politicologie en theologie en ging daarna naar de Koningstheateracademie in ’s-Hertogenbosch. Tijdens zijn politieke carrière was hij actief in de gemeenteraad als raadslid voor ‘Jouw Amersfoort’ en later als fractieleider van D66. We kennen hem ook als columnist voor de programma’s met het oog op morgen en Spijkers met koppen. Nu staat hij met zijn derde theatervoorstelling op de bühne. Een solo programma dat gebaseerd is op zijn tijd bij de gemeente.

In Ik betreur de ophef is zijn politieke leven de reden tot zelfreflectie. Hij schetst een wereld vol valse beloftes en oprechte leugens, list en bedrog, eigenbelang, machtspelletjes en incompetentie. De wereld van de politicus blijkt een parallelle wereld voor ‘normale theaterbezoekers’. Een openbaring voor elke burger en een feest van herkenning voor iedereen die zelf in de politiek zit.

Lees meer over:

politie kunstmin cabaret liefde
Deel dit bericht met je vrienden!