zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

De verbouwing van het winkelcentrum Sterrenburg kan in ongeveer anderhalf jaar klaar zijn

16 december 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Hoogstwaarschijnlijk zal er in het eerste kwartaal van 2020 begonnen worden met de uitbreiding en verbouwing van het Dordtse winkelcentrum Sterrenburg.

De eerste fase van de verbouwing zal de nieuwbouw van supermarkt Jumbo op het voormalige laboratoriumterrein zijn. Als dit eind 2020 klaar is en de Jumbo ook zijn nieuwe winkel heeft betrokken, zal in de loop van 2021 de Lidl naar de oude plek van de Jumbo verhuizen en kan de verdere verbouwing en vernieuwing van het hele gehele winkelcentrum beginnen.

Deze planning kan nog steeds vertraging oplopen als er bezwaren worden ingediend. Alles is echter gedaan om dat zoveel mogelijk te voorkomen. Er is bijvoorbeeld gesproken met de bewoners van de naastgelegen Sterrenburgflat, in ruil voor hun medewerking krijgen de bewoners allerlei privileges en voorzieningen, zoals eigen parkeerplaatsen en een pasje om ’s avonds via het winkelcentrum naar de bushalte te kunnen lopen. Kortom niets lijkt de start van de verbouwing en renovatie van het Winkelcentrum Sterrenburg meer in de weg te liggen.

Lees meer over:

winkelcentrum Sterrenburg
Deel dit bericht met je vrienden!