zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Ook kerstmarkt op zondag 15 december afgelast vanwege weer

14 december 2019

DORDRECHT - De organisatie van de Kerstmarkt Dordrecht heeft vanwege de verwachte weersomstandigheden besloten ook de derde en tevens laatste dag van de Kerstmarkt, zondag 15 december, af te gelasten.

De weersverwachting voor zondag 15 december is vergelijkbaar met die van vandaag, zaterdag 14 december. Het risico op onveilige situaties door harde windstoten is zowel tijdens de opbouw van de Kerstmarkt 's ochtends, als tijdens het evenement zelf te hoog. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan waarbij de veiligheid van bezoekers, bewoners en handelaren in het geding komen.

In overleg tussen organisatie en burgemeester Wouter Kolff is daarom besloten om de derde en laatste dag van de Kerstmarkt Dordrecht af te gelasten. Dit besluit is genomen nadat verscheidene andere mogelijke opties zijn besproken. Deze bieden geen soelaas. Om een onacceptabel risico te voorkomen heeft de organisatie van de Kerstmarkt deze hele vervelende beslissing met pijn in het hart moeten nemen. De organisatie werkt een jaar lang hard aan de realisatie van dit evenement en begrijpt dat dit ook voor standhouders, betrokkenen en het publiek een hard gelag is.

De gemeente Dordrecht zal uit coulance op korte termijn met een regeling komen om de getroffen kraamhouders en ondernemers die een deelnemersbijdrage hebben betaald te compenseren.

Lees meer over:

kerstmarkt
Deel dit bericht met je vrienden!