vrijdag 18 september 2020

Alles over Dordrecht

Het KLEIN Toneel speelt Het meisje met de zwavelstokjes (8+)

11 december 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het KLEIN Toneel speelt in de kerstvakantie de nieuwe voorstelling ‘Het meisje met de zwavelstokjes’ in De Oude School in Dordrecht. 'Het meisje met de zwavelstokjes' is een eigentijdse toneelvoorstelling gebaseerd op het sprookje van Hans Christian Andersen en is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

Het is oudejaarsavond. Dodge, een veertienjarig dakloos meisje, is zojuist beroofd en neergestoken. Ze raakt aan de praat met de zeventienjarige James die van huis is weggelopen. Dodge vertelt hem over de magische lucifers die ze heeft. Als ze er één aanstrijkt, kan ze in de toekomst kijken of in het leven van een ander. Samen kijken ze naar James’ leven. Dodge vertelt hem ook over haar eigen leven en samen nemen ze een kijkje in hun toekomst, die rooskleuriger en meer verbonden lijkt dan je in eerste instantie zou denken…

Het meisje met de zwavelstokjes, geregisseerd door Erwin van Heusden, is te zien op vrijdag 20, zaterdag 21 en maandag 23 december 2019 en op zaterdag 4 en zondag 5 januari 2020 in De Oude School in Dordrecht. Voor meer informatie en kaarten zie www.hetkleintoneel.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!