donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Partij voor de Dieren: ‘Kerstmarkt met levende dieren is niet oké’

9 december 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Partij voor de Dieren verwijt organisatie wegkijken van bewezen dierenleed. Ook dit jaar staat een kerststal met levende dieren op de Dordtse Kerstmarkt. Organisator Dordrecht Marketing vindt dit ‘een geliefd onderdeel van de Kerstmarkt Dordrecht’. De werkgroep Partij voor de Dieren Dordrecht maakt zich zorgen om het welzijn van de dieren.

Dierenwelzijn niet gegarandeerd
De werkgroep Partij voor de Dieren heeft bezwaren tegen het inzetten van dieren voor vermaak. De partij is van mening dat de dieren angst en stress zullen ervaren tijdens het vervoer en op de drukke markt. Daarnaast worden de dieren opgesloten en kunnen ze geen natuurlijk gedrag vertonen, aldus de werkgroep. Dit zou in strijd zijn met de Wet Dieren.

Coördinator werkgroep Partij voor de Dieren Dordrecht, Danielle Vol: ’Vermaak ten koste van dieren is ouderwets, achterhaald en past niet bij de kerstgedachte. Vorig jaar heb ik gezien hoe de dieren van de kerststal midden in de nacht op de wagens werden geladen. Verschillende gemeenten zien in dat een levende kerststal dieronvriendelijk is, en kiezen voor alternatieven. Waarom kiest Dordrecht niet voor een ontmoedigingsbeleid?’

Bert’s Animal Verhuur
Bert's Animal Verhuur verzorgt de levende kerststal. "Dit bedrijf is in opspraak gekomen vanwege fout handelen met betrekking tot dierenwelzijn. Dierenwelzijnsorganisaties hebben voor meerdere vergrijpen aangiftes tegen het bedrijf gedaan. Het bedrijf heeft daarnaast een boete gekregen voor het onzorgvuldig registreren van gestorven biggen".

De werkgroep Partij voor de Dieren Dordrecht heeft Dordrecht Marketing om opheldering gevraagd en roept de organisatie op de levende kerststal voortaan achterwege te laten. "Een verder goed georganiseerde kerstmarkt kan ook zonder deze vorm van vermaak een succesvolle en gezellige editie neerzetten", aldus Danielle Vol.

Deel dit bericht met je vrienden!