zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Genomineerden Dordtse vrijwilligersprijs 2019 bekend

2 december 2019

DORDRECHT - De jury van de Dordtse Vrijwilligersprijs heeft vijf kandidaten genomineerd voor de Vrijwilligersprijs 2019. De genomineerden zijn geselecteerd uit een groep van 25 organisaties die voor de prijs zijn voorgedragen. De Vrijwilligersprijs wordt op zaterdag 7 december uitgereikt door wethouder Peter Heijkoop.

De genomineerden zijn:
Vrij Kindertoneel Dordrecht;
Speeltuinvereniging Oosterkwartier;
Unie van vrijwilligers, project zwemmen met gehandicapten;
Molen Kyck over den Dyck;
Moeders Informeren Moeders.

Vrijwilligersprijs
Instellingen, organisaties of groepen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor het vrijwilligerswerk, konden aangemeld worden voor de Vrijwilligersprijs 2019. Er zijn drie mooie prijzen beschikbaar: één hoofdprijs van €2.500,-, voor de tweede plaats een bedrag van €1.500,- en voor de derde plaats een bedrag van €1.000,-.

Prijsuitreiking
De uitreiking van de Vrijwilligersprijs vindt plaats op zaterdag 7 december in het theatercafé van de Kunstmin (Sint Jorisweg 76). Het theatercafé is vanaf 15.30 uur geopend en om 16.15 uur start de prijsuitreiking. Na de prijsuitreiking is er een borrel en gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Dag van de vrijwilliger
De datum van de prijsuitreiking is niet geheel toevallig gekozen, want 7 december is de Landelijke Dag van de Vrijwilliger. Op deze dag zet de gemeente Dordrecht samen met INZET078! (het expertisecentrum voor vrijwillige inzet) de Dordtse vrijwilligers extra in het zonnetje. Dit doen zij onder andere door advertenties in kranten, borden in de stad en door het uitdelen van een attenties op zeven plekken in Dordrecht.

Lees meer over:

vrijwilligers prijs
Deel dit bericht met je vrienden!