zondag 27 september 2020

Alles over Dordrecht

Ook FC Den Bosch te sterk voor FC Dordrecht (3-2)

1 december 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De zeges voor FC Dordrecht in het seizoen 2019/2020 zijn schaars. Ook op bezoek bij FC Den Bosch werd verloren, waardoor de teller op één zege blijft staan. De hekkensluiter verloor met 3-2 van de Brabanders.
FC Den Bosch tegen FC Dordrecht kwam pas laat op gang. In een gezapige eerste helft voerde FC Den Bosch de boventoon, maar tot echt grote kansen voor de Bosschenaren leidde dat niet. Pas na een half uur creëerde FC Dordrecht de eerste kans voor Renny Smith. Zijn kopbal was echter ongevaarlijk.

Uiteindelijk was het oud-Spartaan Paco van Moorsel die de openingstreffer in de veertigste minuut voor zijn rekening nam. Een snelle Bossche aanval werd door Van Moorsel ragfijn binnen geschoten.

Snel de mist in na rust
Direct na rust ging het weer mis voor de ‘Schapenkoppen’. Geklungel in de Dordtse defensie werd genadeloos afgestraft door Ruben Rodrigues, die FC Den Bosch op een 2-0 voorsprong schoot.
Pedro Marques dacht FC Dordrecht vanaf de strafschopstip vervolgens met de 2-1 terug in de wedstrijd te brengen na 55 minuten voetbal.

Oussama Bouyaghlafen bracht het onderlinge verschil een minuut later weer op twee goals. Hij rondde zijn individuele actie af voor de 3-1. De aansluitingstreffer van invaller Dwayne Green kwam voor FC Dordrecht te laat. In de eerste minuut van de blessuretijd maakte Green de 3-2.

De sportieve malaise aan de Krommedijk wordt door de nederlaag groter. Het gat met de nummer negentien is vergroot naar zes punten door de zege van TOP Oss op FC Eindhoven. Daardoor jaagt de ploeg van trainer Claudio Braga nu op Helmond Sport dat veertien punten heeft. ‘Dordt’ heeft zelf acht punten uit zeventien duels.

Scoreverloop:
40' Paco van Moorsel 1-0
47' Ruben Rodrigues 2-0
55' Pedro Marques 2-1
56' Oussama Bouyaghlafen 3-1
90+1' Dwayne Green 3-2

Opstelling FC Dordrecht:
Stoskovic; Gronsveld, De Abreu, Montsma, Ormonde-Ottewill; Wehrmann, Smith, Kok (57' Green); Amadin (57' Vicario), Schalekamp (66' Achahbar), Marques

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!