vrijdag 27 november 2020

Alles over Dordrecht

Erica de Winter brengt haar tweede boek ”De verdwenen aubergine” uit

25 november 2019

DORDRECHT - “Seks is nog steeds een taboe”, aldus de Dordtse Erica de Winter. Ze heeft drie jaar als filiaalmanager in een sekswinkel gewerkt en daar een boek over geschreven met de titel: “De verdwenen aubergine”. Het is haar tweede boek. Op zondag 1 december presenteert en signeert Erica het boek in het Museumrestaurant Art & Dining.

“In de drie jaar dat ik in de erotiekindustrie werkte, heb ik veel ontroerende, gekke, verdrietige en grappige dingen meegemaakt, zegt Erica op haar facebookpagina. “Ik heb talloze mensen, die mijn winkel in lingerie en erotica bezochten, geïnformeerd en geadviseerd. Aan de andere kant hebben mijn klanten mij net zo goed dingen geleerd, me geamuseerd en verbaasd, en soms behoorlijk boos gekregen.”

Taboe
Volgens Erica de Winter is seks nog steeds een taboe in onze maatschappij, laat staan een bezoek brengen aan een winkel in lingerie en erotica. Ze heeft naast een enorme productkennis, talloze opleidingen gevolgd en boeken verslonden over seksuologie. In die rol praatte ze met mannen en vrouwen over seks, orgasmes en relatieproblemen, in de hoop dat haar klanten beter geïnformeerd zouden raken. Vaak werd haar boodschap begrepen, maar vaak ook niet. In die zin kan seks inderdaad heel ingewikkeld zijn.

In De verdwenen aubergine neemt Erica je aan de hand van een aantal serieuze, verdrietige en grappige, korte verhalen mee terug in de tijd naar haar winkel in Dordrecht, waar heel wat taboes zijn doorbroken. Iedere klant had een eigen verhaal. Dan kwamen ze voor condooms, maar wilden eigenlijk simpelweg hun verhaal kwijt. Je kon met haar over alles praten, behalve over seks met kinderen, dieren en onvrijwillige seks. Dat maakte haar woest!

Groot lettertype
Het pocketboek bevat 120 pagina’s en is gedrukt in een groot lettertype, zodat laaggeletterden het boek ook kunnen lezen.  “In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite met lezen, schrijven en/of rekenen”, aldus Erica.

Inmiddels werkt ze aan haar derde boek, met de titel “De kracht van creativiteit”. De verwachte verschijningsdatum is september 2020. Dit boek gaat over het krijgen van haar eerste herseninfarct tot en met het opzetten van Studio Blijmakers, een creatief centrum in de binnenstad van Dordrecht

Boekpresentatie en signeersessie
De boekpresentatie en signeersessie is op zondag 1 december. Van 15:30 tot 16:00 uur is er ontvangst.  Van 16:00 tot 18:00 uur is de boekpresentatie en signeersessie. Deze vindt plaats bij Museumrestaurant Art & Dining, Museumstraat 38. Voor iedereen die niet aanwezig kan zijn, komt er een tweede kans. Woensdag 4 december van 14:00 tot 16:00 uur kan je bij DOOR aan de Spuiboulevard 220 het boeken kopen en laten signeren. Mocht je dan ook niet kunnen, dan kun je het boek hier bestellen.

Deel dit bericht met je vrienden!