dinsdag 7 december 2021

Alles over Dordrecht

Jan Scholten waarnemend gemeentesecretaris gemeente Dordrecht

20 november 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Jan Scholten begint op 9 december aanstaande als gemeentesecretaris van de gemeente Dordrecht. Scholten wordt, na het vertrek van gemeentesecretaris Martien van der Kraan deze week, tijdelijk aangesteld als de eerste adviseur van het college en algemeen directeur van de gemeentelijke organisatie.

De nieuwe (tijdelijke) gemeentesecretaris is tot 1 december 2019 gemeentesecretaris in de gemeente Haarlem. Deze functie bekleedt hij sinds 2013. Daarvoor was hij in die gemeente directeur Stadsbeheer en hoofd Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Voordat hij in Haarlem begon, vervulde hij diverse functies bij het ministerie van BZK. Burgemeester Wouter Kolff: 'Het college is verheugd dat Jan Scholten deze functie de komende periode wil vervullen. Hij heeft veel ervaring en brengt rust en stabiliteit mee. Daarnaast is hij in staat een goede rol te vervullen in de regio Drechtsteden.’

Jan Scholten: ’Ik zie er naar uit om de komende maanden een bijdrage te kunnen leveren aan de opgaven waar college en organisatie in Dordrecht en in de regio voor staan. Dordrecht is een interessante gemeente die ten aanzien van nogal wat kenmerken overeenkomt met Haarlem waar ik de afgelopen 7 jaar dezelfde functie heb mogen vervullen. Ik zal mijn kennis en ervaring graag inzetten om de Dordtse uitdagingen verder te brengen en het pad te effenen voor een definitieve invulling van de functie van gemeentesecretaris.’

Het college van burgemeester en wethouders gaat de komende periode op zoek naar een vaste gemeentesecretaris voor Dordrecht.

Zie ook:

Lees meer over:

gemeentesecretaris tijdelijk
Deel dit bericht met je vrienden!