dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

RTL nieuws: Dordrecht heeft minstens zes gevaarlijke kruispunten in de stad

14 november 2019

DORDRECHT - In Dordrecht gebeuren de laatste jaren meer ongelukken. Zes kruispunten worden aangemerkt als slechts scorende plekken in de bebouwde kom. Dat laat RTL nieuws op de eigen website zien  Veertig procent van de ongeluken gebeiurt op kruispunten en daarbij zijn steeds meer fietsers betrokken zo is ook het landelijke beeld.

,,In drie jaar tijd zijn in Dordrecht 1.907 ongelukken geteld. Bij 5 ongevallen vielen doden te betreuren, 215 keer moesten er slachtoffers naar het ziekenhuis. Kruispunt Bosboom-Toussaintstraat, Brouwersdijk, Frans Lebretlaan is met 9 ongelukken het gevaarlijkste kruispunt van de stad en zelfs van de gemeente. De afgelopen jaren zijn in Dordrecht steeds meer ongevallen geregistreerd.",

aldus RTL nieuws.

RTL baseert zich op  cijfers van Rijkswaterstaat, die RTL Nieuws heeft geanalyseerd. ,,Mogelijk is het aantal ongelukken nog groter. Niet elk ongeluk wordt namelijk geregistreerd en van een deel van de ongelukken is niet bekend waar deze precies plaatsvonden.".


6 blackspots in Dordrecht

Dordrecht telt 6 zogeheten blackspots. Dat zijn plekken waar in drie jaar minimaal tien ongelukken zijn gebeurd. Ook plekken waar minstens zes ongelukken met een ziekenhuisbezoek als gevolg zijn geweest, worden meegeteld.

l

Bij 77 procent van de ongevallen in Dordrecht zijn personenauto's betrokken. Flankongevallen komen het meest voor. Bij 41 procent van de ongelukken waarvan de soort bekend is, gaat het om flankongevallen.

Dit artikel is gebaseerd op alle geregistreerde ongelukken in Dordrecht, niet alleen die op kruispunten. Van alle ongevallen in Nederland gebeurt wel liefst 40 procent op een kruising. Op de kaart hieronder vind je alle kruispunten met ongelukken in de buurt van Dordrecht.

Lees meer over:

fietsers rtl oek
Deel dit bericht met je vrienden!