Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bewoners Kromhout zijn slooppanden beu en knappen straat op met planten'
07nov

Bewoners Kromhout zijn slooppanden beu en knappen straat op met planten

DORDRECHT - Verschillende panden in de Kromhout, aan de kant van de Noordendijk, staan te wachten op sloop. Hier komt nieuwbouw voor in de plaats. Dit laat nog op zich wachten, onder meer vanwege de vervuilde grond, die is aangetroffen op de plek waar deze panden zich bevinden. Inmiddels hebben enkele bewoners moeten vertrekken. Deze, nog bewoonbare huizen, zijn nu dichtgespijkerd en staan te verpauperen. Verschillende bewoners in de Kromhout balen hiervan en hebben planten in de straat gezet, om deze een beter aanzien te geven.

“De panden staan te verloederen, het is een schande voor de buurt”, vertelt Winny, die samen met haar man Simon en verschillende buren het initiatief hebben genomen, om de straat op te knappen.  “Het ziet er gewoon niet uit en nu wordt ook nog alles dichtgetimmerd. Je hebt geen idee wanneer er iets gaat gebeuren. We hebben met de gemeente afgesproken, dat wij daar op eigen initiatief met de buurt wat groen neerzetten, tot het moment dat het echt gesloopt gaat worden.”

Bamboeplanten in olievaten
De bamboeplanten in olievaten, passen heel goed in de omgeving, die daarmee flink opknapt. Ze komen van markplaats, bij gratis af te halen. “Met een paar man zijn ze ze gaan halen”, vertelt Winny. "We gaan de vaten nog verven, zodat ze allemaal dezelfde kleur hebben." De reacties zijn overwegend positief. “Een man verderop, die vond het zo leuk. Die zei: Ik wil er één voor mijn deur! Dus die heeft er nu één voor zijn deur staan.”

“Het idee is dat er structureel meer groen in de straat komt. Wanneer is nog niet bekend. Dat maakt het een stuk gezelliger. We hebben ook afgesproken met de projectontwikkelaar, dat met de nieuwe huizen, er ook geveltuintjes komen.”Deel dit bericht met je vrienden!