Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Het Ingenieursbureau Drechtsteden onderzoekt de Dordtse kade en krijgt informatie in beeld' de Lange Gelderse kade
07nov

Het Ingenieursbureau Drechtsteden onderzoekt de Dordtse kade en krijgt informatie in beeld

DORDRECHT - De Dordtse binnenstad heeft in totaal zes kilometer kademuren. Een deel hiervan is zo oud dat er geen ontwerpgegevens van zijn. Het Ingenieursbureau Drechtsteden (IBD) onderzoekt de kade en brengt hiermee belangrijke informatie in beeld. Dit doen ze onder andere door verticaal kernen te boren in het metselwerk vanaf het straatniveau tot de onderkant van de constructie. Afgelopen week deden ze dat in de kade Aardappelmarkt.

De oudste kademuren zijn meestal op een houten vloerconstructie gebouwd. Het IBD haalt dit hout met de kernen omhoog. Dan is duidelijk dat de onderkant van het metselwerk bereikt is. Als het aanlegniveau van de kade is vastgesteld, brengen ze het profiel van de kade verder in beeld door het graven van proefgaten achter de kade. Hierna hebben ze een goed beeld van de opbouw en samenhang van het metselwerk. Zo kunnen ze uitrekenen wat de reststerkte van de kade is of hoeveel metselwerk en beton er vrijkomt bij eventuele sloop van de kademuur.Deel dit bericht met je vrienden!