vrijdag 21 januari 2022

Alles over Dordrecht

Kick Out Zwarte Piet houdt bijeenkomst en demonstratie voor aanpassing van Sinterklaasviering

4 november 2019

DORDRECHT - Vanavond, op maandag 4 november, houdt ‘Dordrecht kan het’ in samenwerking met Kick Out Zwarte Piet (KOZP) en Jerry Affriyie een bijeenkomst. Ze wil samen met belangstellenden praten over een ‘inclusieve’ Sinterklaasviering. Ze ziet Zwarte Piet als racisme en ziet hiervoor graag een roetveegpiet in de plaats. Hiertoe wordt ook gedemonstreerd op 16 november.

“Iedereen die een inclusief Sinterklaasfeest wil met een open dialoog en een bewustzijnsverandering wil creëren rondom het Sinterklaasfeest is van harte uitgenodigd om vanavond mee te denken”, aldus KOZP Dordrecht. “De NTR heeft al toegezegd volledig over te stappen op roetveegpieten, nu Dordrecht nog. De Dordtse kinderen verdienen ook een feest zonder racisme.”

De bijeenkomst vindt plaats om 19:30 (inloop vanaf 19:00) op Nieuwstraat 62 te Dordrecht.

Demonstratie
Met hetzelfde doel houdt KOZP Dordrecht op 16 november tijdens de jaarlijkse Sinterklaasintocht een demonstratie. Deze maakt onderdeel uit van de landelijke campagne ‘#2020ZwartePietVrij’ van KOZP. Vanaf november 2019 tot november 2020 zullen er verschillende acties plaatsvinden in het land voor aanpassing van de sinterklaastraditie.

Aanmelding
Voor de demonstratie kun je je aanmelden via een aanmeldformulier.

Deel dit bericht met je vrienden!