Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Leerlingen Stedelijk Dalton Lyceum lekker bezig'
04nov

Leerlingen Stedelijk Dalton Lyceum lekker bezig

DORDRECHT -  Leerlingen van de Internationale Schakelklas, een afdeling van het Stedelijk Dalton Lyceum, kregen op maandag 4 november even de ruimte om iets anders te doen. Als totale verrassing konden alle leerlingen op een buitenklimwand kennismaken met de eerste technieken van klimmen.
 
Het Stedelijk Dalton Lyceum (SDL) neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid al jaren serieus. De Internationale Schakel Klas (ISK), die het SDL als afdeling heeft, vangt leerlingen (11-  max.18 jaar) op die geen Nederlands spreken en niet uit Nederland komen. De eerste zorg is dan natuurlijk het leren van de taal, maar ook zaken als burgerschapsvorming en enkele vakken ter voorbereiding op een loopbaan in het reguliere onderwijssysteem komen aan de orde. De doorlooptijd op de ISK is 2 cursusjaren. Daarna gaan leerlingen op diverse niveaus van MBO en Vmbo tot gymnasium) in het reguliere systeem verder.
 
Omdat de ISK-leerlingen altijd serieus met hun toekomst aan de slag zijn, was er op maandag 4 november even de kans wat anders te doen. De ISK regelde een buitenklimwand waar alle leerlingen de kans kregen de eerste technieken van klimmen te leren beheersen. Het weer zat mee en de leerlingen waren enorm positief verrast dat ze vandaag, naast hun lessen, allemaal de kans kregen even samen iets anders te doen. “In het kader van sociale vorming en samenwerken een schot in de roos”, aldus Jan Gerrit Tijhuis, teamleider van de ISK.Deel dit bericht met je vrienden!