donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

De 366e Waarnemer van Dordrecht observeert de stad vanaf het Energiehuis

1 november 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Een jaar lang klimmen dagelijks bij zonsopgang en bij zonsondergang twee Waarnemers een speciaal ontworpen object op het dak van het Energiehuis in Dordrecht. Op woensdag 30 oktober was dit doorlopende project van ‘De Waarnemer van Dordrecht’ precies op de helft.

Gistermiddag 30 oktober, om 15:46, uur betrad de 366e Waarnemer van Dordrecht het Venster op de Stad, op het dak van het Energiehuis in Dordrecht.

Landelijke primeur 
Het project ‘De Waarnemer van Dordrecht’ is een samenwerking van Kunstmin met de Australisch-Belgische choreograaf Joanne Leighton (WLDN). Kunstmin biedt met dit project iedereen de gelegenheid deel uit te maken van deze voorstelling. Iedereen vanaf 16 jaar kan zich aanmelden. Van jong tot oud hebben inmiddels in het Venster gestaan. Ieder met zijn eigen verhaal en eigen beleving van het uur van Waarnemen.

Volg het project en meld je ook aan als Waarnemer
Iedereen die de voorstelling dagelijks wil volgen, kan dit doen via waarnemervandordrecht.kunstmin.nl Elke Waarnemer schrijft een verslag van zijn of haar ervaring en gaat zelf op de foto. Een omgevingsfoto van dat moment vanuit de Waarnemer wordt eveneens genomen. Dit verslag en deze foto’s worden wekelijks gepubliceerd op de site.

Alle belangstellenden die ook willen meedoen als Waarnemer of als Begeleider van de Waarnemers kunnen zich inschrijven via de website waarnemervandordrecht.kunstmin.nl

Deze productie vindt plaats in het kader van de viering van de Synode van Dordrecht en is een samenwerking tussen Kunstmin en de Australisch-Belgische choreograaf Joanne Leighton (WLDN).

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!