zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Gemeente maakt bomen gezonder met nieuwe techniek: ploffen

24 oktober 2019

DORDRECHT - Deze week verbetert de gemeente op een aantal locaties de groeiplaats van bomen. Dat doen ze met een nieuwe techniek: 'ploffen'. Met speciale luchtdrukapparatuur worden er scheurtjes in de grond gemaakt. Een soort kanaaltjes. Hierdoor wordt de beluchting beter. De scheurtjes worden met voedingsstoffen voor de boom gevuld. Zo groeien de wortels dieper. En het regenwater kan makkelijker de grond in. Met als resultaat: sterkere, stabiele bomen die beter bestand zijn tegen insecten, schimmels en ziekten.

De gemeente past de techniek toe aan de Pottenkade, de Lange Gelderse Kade, de Boogjes, Houttuinen , het Blauwpoortsplein en de Wolwevershaven.

Lees meer over:

bomen ploffen
Deel dit bericht met je vrienden!