zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Jubilerende afdeling Drechtsteden en Alblasserwaard van Alzheimer Nederland wil regio binnen 3 jaar volledig dementievriendelijk maken

21 oktober 2019 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - De afdeling viert haar 25 jarig jubileum met een symposium op 14 november 2019 in De Til in Giessenburg. Met een inspirerend en gevarieerd programma daagt zij alle partijen uit om  de regio in zijn geheel dementie vriendelijk te maken. Gemeenten, Zorgaanbieders, vrijwilligers, mantelzorgers en familieleden hebben allemaal een rol te vervullen om dat doel te behalen.

In een achttal deelsessies worden verschillende onderwerpen uitgediept en wordt kennis gedeeld.  Daarnaast is er een masterclass voor politici en ambtenaren. Dementie professor Robbert Huijsman staat stil bij de laatste stand van zaken in de Landelijke Zorgstandaard Dementie. Wat is de best mogelijk aanpak in 2020? Er is een heel praktische mini-cursus omgang met dementie, een handige telefoon-app die dat ondersteunt en er is een sessie die laat zien hoe muziek een rol kan spelen om het contact te verbeteren. Voor elk wat wils. Het programma wordt omlijst met een lunch, muziek en volop gelegenheid elkaar te ontmoeten.

Afdelingsvoorzitter Arie Slob geeft de reden en de urgentie van het werk in de regio  nogmaals aan en zegt in zijn toelichting dat één op de 5 mensen dementie krijgt. Op dit moment zijn er 260.000 mensen met dementie in Nederland en het aantal zal de komende jaren bijna verdubbelen! Dementie treft daarom direct of indirect ons allemaal. Wij moeten als gemeenschap er alles aan doen om te zorgen dat mensen die deze ziekte treft in onze regio alle ondersteuning en hulp krijgen die zij nodig hebben.
En iedereen kan iets doen!

Kom op 14 november 2019 en ontmoet medestanders en lotgenoten en leer met wat en hoe we dat samen voor elkaar krijgen.

Aanmelden kan via:  drechtsteden@alzheimer-nederland.nl;

Lees meer over:

Alzheimer dementie
Deel dit bericht met je vrienden!