donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

SDK Talks 2019 - De opkomst was nog nooit zo groot als dit jaar

16 oktober 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op maandag 14 oktober vulde Kunstmin zich weer voor een avond SDK-talks! De opkomst was nog nooit zo groot als dit jaar. Als spreker hadden we ontwikkelingspsycholoog, systeemtherapeut en mediator Steven Pont uitgenodigd.

Steven begon zijn verhaal over hoe belangrijk het is, dat een kind zijn informatie haalt uit twee informatiebronnen of meer. Wanneer een kind alleen de informatie haalt vanuit één bron, zal het kind ook de beperkingen en of de angsten van die ouder kunnen overnemen. Ook vertelde hij dat een kind leert door ervaring en niet altijd via instructie. Ervaringen zijn krachtig en bieden veel ruimte tot groei. Natuurlijk wel altijd met de veiligheid van een ouder op de achtergrond die kan helpen wanneer nodig.

Stel jezelf bij alles de vraag: Is het levensbedreigend? Hebben anderen er last van? Kun je op beide vragen 'nee' antwoorden, dan is er ruimte om ervaring op te doen!

“Laat de voetbal maar in de sloot vallen of laat die blokkentoren maar omvallen. Wanneer je jouw kind(eren) deze ervaringen laat meemaken, zorg je ervoor dat ze straks klaar zijn voor de eisende buitenwereld“, aldus Steven.

Na een begrijpbare uitleg van de theorie gaf hij ook een tal van herkenbare voorbeelden, zo ook uit zijn eigen gezin. Naderhand waren er nog vragen vanuit het publiek en was er nog de gelegenheid om na te praten tijdens een drankje.

Lees meer over:

kunstmin sdk-talks
Deel dit bericht met je vrienden!