dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Een BoekenBoost voor kinderen in Dordrecht: Voor een rijk en actueel leesaanbod

11 oktober 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Kinderen in Nederland lezen steeds minder en hebben ook nog eens minder plezier in lezen. Onderzoek wijst uit dat kinderen die fysieke boeken om zich heen hebben, vaker gaan lezen en ook blíjven lezen. Op veel scholen staan echter vaak te weinig recente en inspirerende leesboeken. Daarom doet de Bibliotheek AanZet mee aan de actie BoekenBoost van de CPNB. Tijdens de Kinderboekenweek krijgen 75 scholen door heel Nederland hun eerste ‘boost’: een pakket met 20 kerntitels van de Kinderboekenweek. Welke scholen dit zijn, wordt bepaald in overleg met lokale bibliotheken. In Dordrecht ontvingen De Repelaer, Prinses Juliana school en Prins Bernhard school afgelopen week hun pakket.

Enthousiaste reacties
Zowel de leraren als de leerlingen van alle drie de scholen waren positief verrast met het boekenpakket. Prinses Juliana school: “We hebben een pakket met boeken mogen ontvangen, een hele mooie aanvulling op onze schoolbibliotheek. Deze boeken nodigen uit tot nog meer leesplezier!” De kinderen van groep 6 geven alvast een duimpje omhoog, zoals te zien op de foto.
Juf Jolien (groep 6) van de Prins Bernhard school ging direct enthousiast aan de slag met de boeken uit het boekenpakket: “Vandaag gingen we speed daten met een boek in de klas! Je had 1.5 minuut de tijd om een boek te bekijken en te beslissen of je hem leuk vindt of niet. De kinderen hebben in zeer korte tijd veel boeken ontdekt!”.

Over BoekenBoost
BoekenBoost is een initiatief van Stichting Lezen en Stichting CPNB, en wordt mede mogelijk gemaakt door de deelnemers van de Vriendenloterij. De actie is gericht op de kinderopvang, het basisonderwijs en voortgezet onderwijs en brengt de boeken hier ‘dichtbij’. Want een goede leesomgeving, zoals een goede lokale bibliotheek of schoolbibliotheek, helpt leesachterstanden te verminderen. De BoekenBoost wil op zoveel mogelijk scholen een rijk en actueel aanbod realiseren, zodat steeds meer kinderen gaan lezen. De eerste ‘boost’ vond plaats tijdens de Kinderboekenweek, van 2 t/m 13 oktober. De komende twee jaar ontvangen deze scholen alle kerntitels van de Kinderboekenweek.

Lees meer over:

bibliotheek boeken
Deel dit bericht met je vrienden!