zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht lijdt nederlaag tegen Jong FC Utrecht (2-5)

5 oktober 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - FC Dordrecht had aan de Krommedijk weinig in te brengen tegen Jong FC Utrecht. De Utrechters pakten vroeg de leiding, en na een rode kaart voor Noah Lewis zijn de Schapenkoppen nooit meer in de wedstrijd geweest (2-5).

De ploeg van trainer Claudio Braga begon slecht aan de wedstrijd. Na vier minuten schoot Hicham Acheffay de belofteploeg uit Utrecht op voorsprong. Binnen tien minuten werd de malaise nog erger voor FC Dordrecht, omdat Noah Lewis rood kreeg na een overtreding op Jonas Arweiler. Op het half uur gooide Acheffay de wedstrijd al in het slot door de 2-0 in een leeg doel te prikken.

Geen stunt
Alle hoop op een stunt in de tweede helft verdween na twee minuten. Arweiler zette de 3-0 voor Jong FC Utrecht op de borden. Renny Smith redde de eer voor FC Dordrecht in de tweede helft door een dag na zijn verjaardag zichzelf en Dordt een doelpunt cadeau te doen (1-3). Acheffay besliste de wedstrijd echter definitief door zijn hattrick te voltooien en de 4-1 te maken.

De tweede goal van Smith mocht niet meer baten. Zeker niet nadat Petar Stoskovic grabbelde bij een voorzet van Mohamed Mallahi (2-5).

FC Dordrecht keldert, mede door de zege van Jong PSV op FC Volendam, naar de laatste plaats in de eerste divisie. De Dordtenaren behaalden zes punten uit negen wedstrijden. 

FC Dordrecht - Jong FC Utrecht (2-5)
4' Hicham Acheffay 0-1
28' Hicham Acheffay 0-2
47' Jonas Arweiler 0-3
54' Renny Smith 1-3
66' Hicham Acheffay 1-4
83' Renny Smith 2-4
86' Petar Stoskovic (e.d) 2-5

Rood: 13' Noah Lewis

Opstelling FC Dordrecht: Stoskovic; De Abreu, Lewis, Montsma; Green(56' Ormonde-Ottewill), Smith, Wehrmann (86' Vicario), Schuurman, Grosnveld; Marques, Achahbar (56' Kok)

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!