Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nobel’s Brood bestaat zes jaar en heeft nieuwe winkel geopend' Nobel's Pakhuis
30sep

Nobel’s Brood bestaat zes jaar en heeft nieuwe winkel geopend

DORDRECHT - Op zaterdag 28 september hebben Sander & Willemijn Nobel, van Nobel’s Brood, hun tweede winkel geopend. Het is bijna bij hen naast de deur, aan de Grotekerksbuurt 43. De nieuwe zaak heet Nobel’s Pakhuis. Ze hebben nog meer te vieren. Nobel’s Brood bestaat inmiddels zes jaar.
De nieuw zaak is mooi ingericht en ruim opgezet. Doordat er veel met hout gewerkt is, heeft de winkel een warme uitstraling. Verschillende mensen staan nieuwsgierig stil bij de winkel, om even een blik naar binnen te werpen.

Bij Nobel’s Pakhuis kun je terecht voor zelfgemaakte soep met een stuk brood, natuurlijk van Nobel’s brood. Elke dag is er keuze uit drie soorten soep, waaronder ook vega. Je kunt een stuk plaatpizza to go afhalen, of een dikke boterham met vers van het mes gesneden vleeswaren en kaas. Ook hebben ze antipasti voor thuis. Aan de bar kun je een cappuccino drinken, of meenemen, of een waterfles met gratis tapwater vullen. Ook kun je er zelf een glas bio sinaasappelsap persen. De winkel heeft wijnen, zoals de alcoholvrije wijn (rood, wit, brut) Sinzero_vino. en bio wijn van Grandcruwijnen. Verder biedt de winkel bio groente uit de regio en zuivel uit Molenaarsgraaf. Er is een bezorgservice.

Nobel’s Brood
Bij Nobel’s Brood, aan de Grotekerksbuurt 53, kun je, uiteraard, terecht voor brood. Eerlijk en ambachtelijk. Naast stevig landbrood verkopen zij ook regionale producten. Alles wat ze verkopen, kun je proeven in de winkel. In het restaurantje kun je bijvoorbeeld een dikke snee zuurdesembrood (net uit de oven!) met boerenroomboter en biologische kaas uit Kinderdijk eten.

Nobel heeft pas een aantal stappen gezet om het gebruik van plastic en papier te verminderen. Zo wordt de soep geserveerd in biobased en 100% composteerbare soepbekers. Alle verpakkingen en bestek zijn biobased en een natuurlijk alternatief voor plastic. De bakjes voor antipasti/tapenades/olijven, het vetvrije papier om de vleeswaren in te rollen, het bestek en de doos voor een stuk plaatpizza. Ook de koffie-to-go bekers (én deksels) zijn 100% bio-based en geheel afbreekbaar. De eierdoosjes zijn gemaakt van geperst gras en de melkflessen van 100% gerecycled plastic.

De openingstijden van Nobel’s Pakhuis zijn:
Donderdag en vrijdag van 11.00 tot 19.00 uur. Zaterdag van 9.00 tot 19.00 uur en zondag van 12.00 tot 18.00 uur.Deel dit bericht met je vrienden!