woensdag 8 december 2021

Alles over Dordrecht

Kapel Phil Spass organiseert Oktoberfest

30 september 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Phil Spass organiseerde afgelopen vrijdag 27 september een 'Oktoberfest' in het Benevia Muziekcentrum.

Wanneer je een eigen kapel opricht, hoort daar natuurlijk ook een waar 'Oktoberfest' bij. Geen betere plek om je muziek ten gehore te brengen, dan in een originele setting. Ruim een jaar na de oprichting van Phil Spaβ! presenteerde de kapel, die onderdeel is van Vereniging Dordrechts Philharmonisch Orkest, haar eigen Oktoberfest.

De avond had alles wat je mag verwachten van een echt Oktoberfest; naast de karakteristieke lange tafels waren blaasmuziek, bier en braadworsten in ruime mate aanwezig. Kapelmeester Ronald Limpens koos voor dit 'Oktoberfest' een ruime selectie aan polka’s, marsen en walsen. Voor iedere egerländerliefhebber, maar ook zeker voor iedere blaasmuziekliefhebber, wat wils.

Tussen de kapellen door hield DJ Chris de sfeer er goed in. Naast Phil Spaβ! speelden ook 'Die Mayirschen Musikanten'. Deze kapel, bestaande uit vijf doorgewinterde blazers én een gitarist, speelden traditionele Oberkrainer muziek met een Nederlands tintje. Ter aanvulling op de de kapellen stond er ook nog een heuse surpriseact op stapel.

Het Benevia Muziekcentrum, de thuishaven van vereniging Dordrechts Philharmonisch Orkest, waar Phil Spaβ! onderdeel van is, was voor de gelegenheid geheel in Oostenrijkse sfeer aangekleed. Om het feest compleet te maken, werd het publiek aangemoedigd om ook in gepaste kleding op het Oktoberfest te verschijnen. Voor de heren betekende dat Lederhosen, de dames konden voor deze gelegenheid hun mooiste dirndl uit de kast halen.

Foto's: Wim van de Pol..

Lees meer over:

oktoberfest phil spass
Deel dit bericht met je vrienden!