zondag 20 juni 2021

Alles over Dordrecht

Aansluiting Gorinchem bij Drechtsteden volgens Ruud Lammers?

23 september 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT / PAPENDRECHT - De uitzending van Studio de Witt van zaterdagochtend 21 september heeft nog een klein staartje....

'Er zijn besprekingen gaande over de aansluiting van Gorinchem bij de Drechtsteden.' Dit zei raadslid Ruud Lammers (Onafhankelijk Papendrecht) in de uitzending van Studio De Witt van zaterdag 21 september.

'Bij het werkbezoek van de Commissaris van de Koning aan Papendrecht zou deze erop hebben aangedrongen dat aansluiting van Gorinchem bij de Gemeenschappelijke Regeling van groot belang is.' In januari 2017 bestempelde Govert Veldhuijzen, destijds waarnemend burgemeester van Gorinchem, eventuele aansluiting van deze gemeente nog als nepnieuws.

Gevraagd om een reactie sprak burgemeester Kolff - voorzitter van de Drechtsteden bestuur - de uitspraak van Lammers tegen. Van een aansluiting van Gorinchem bij de Drechtsteden is volgens hem geen sprake. Dit zou volgens hem ook weer een discussie opleveren over constructen etc... "Wel" zo verklaarde Kolff "werken we steeds beter samen en gaan we ook samen voor een regio-deal vanuit het Rijk".

Lees meer over:

drechtsteden aansluiting
Deel dit bericht met je vrienden!