dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Een hele week in het teken van taal: Vrijwilligers brengen aanbod bibliotheek onder de aandacht

17 september 2019 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Vorige week was het de Week van de Alfabetisering. Zo’n 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven en rekenen. En dat zijn niet alleen nieuwkomers, maar ook mensen die hier geboren zijn. Dat je voor advies over Nederlandse les of oefenen met de Nederlandse taal naar de bibliotheek kunt komen, weet niet iedereen. Taalvrijwilligers van de Bibliotheek AanZet willen dat meer mensen weten dat je Nederlands kunt oefenen bij de bieb. Daarom gingen ze de straat op om te flyeren. Ze deelden informatie over Nederlands leren, leren omgaan met de computer of hoe je zelf taalvrijwilliger kunt worden. Heb je de vrijwilligers gemist en wil je wel informatie? Kom gerust langs in de bibliotheek!

Nederlands leren en oefenen
Remko Jas van de Bibliotheek AanZet: “De Bibliotheek zet zich samen met andere organisaties en vele taalvrijwilligers het hele jaar in om zoveel mogelijk mensen te ondersteunen bij het (beter) leren lezen, schrijven en spreken. We hopen dat na deze week weer nieuwe deelnemers én vrijwilligers zich aanmelden. Want wie de taal beheerst, kan zich beter redden in het dagelijks leven.” Kijk voor alle taalactiviteiten op www.debibliotheekaanzet.nl/activiteiten

Week van de Alfabetisering
Tijdens de Week van de Alfabetisering, van 9 t/m 15 september, is er landelijk aandacht voor (beter) leren lezen en schrijven. Hier besteedt de Bibliotheek AanZet het hele jaar door aandacht aan, maar tijdens deze speciale week waren er extra, feestelijke activiteiten. Zo kon iedereen in Bibliotheek Sliedrecht al zingend de Nederlandse taal leren tijdens een speciale editie van Zing Nederlands Met Me. In Poortugaal, Ridderkerk en Alblasserdam was er het Taalfeest. Een leuke middag vol taalspelletjes, oefeningen, iets lekkers én enthousiaste bezoekers. Bij de Taalbingo in Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem ging het er ook fanatiek aan toe. Zowel de cursisten als de taalvrijwilliger streden voor een volle kaart. Het Taalcafé in Leerdam kreeg bezoek van wethouder Tirtsa Kamstra. En tijdens de Koffie met… ontvingen zowel cursist Maria Tasam als ‘Bruggenbouwer’ Karin van Gorp een nominatie voor de Taalheldenprijs 2019.

Dit is nog maar een kleine greep uit alle activiteiten. Op debibliotheekaanzet.nl/terugblikken/wvda staat een sfeerimpressie.

Over Bibliotheek AanZet
De Bibliotheek AanZet biedt de juiste informatie, inspiratie en vaardigheden voor iedereen. De bibliotheek is een eigentijdse plek in de buurt waar je kunt leren, werken, anderen kunt ontmoeten of waar je komt om te ontspannen. We inspireren onze bezoekers, we verrijken hun kennis en versterken hun netwerk door ontmoetingen.

Een lidmaatschap heb je alleen nodig als je materialen wilt lenen. Bij onze activiteiten is iedereen welkom. Laat je inspireren op www.debibliotheekaanzet.nl en stap binnen bij ons.

Lees meer over:

bibliotheek alfabetisering
Deel dit bericht met je vrienden!