dinsdag 3 augustus 2021

Alles over Dordrecht

Kinderen kunnen gratis kennismaken met watersport bij Optimist on Tour in Dordrecht

16 september 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Van woensdag 25 tot en met vrijdag 27 september 2019 kunnen kinderen bij Optimist on Tour gratis kennismaken met verschillende watersporten in Dordrecht. Daarnaast gaan zij als echte professoren aan de slag in het Optimist on Tour Laboratorium. Met eenvoudige proefjes leren kinderen spelenderwijs van alles over water. Samen met Dordt Sport organiseert het Watersportverbond, voor de derde keer, Optimist on Tour achter Kinepolis in Dordrecht.

Educatief lesprogramma
Zo’n 25 klassen basisschoolklassen uit groepen 6, 7 en 8 doen onder schooltijd mee aan Optimist on Tour. Zestien klassen krijgen van tevoren al een ‘spreekbeurt’ op school, waarbij een instructeur de kinderen voorbereidt op hun eerste kennismaking met watersport. Afgelopen jaar waren de kinderen in Dordrecht razend enthousiast na de spreekbeurt en deelname op het water uiteindelijk, zo vertelde Julian: “Het is lekker groot hier en je kan hard gaan met een Optimistje! De belangrijkste tip die ik heb meegekregen van de instructeur was dat je altijd van plek moet veranderen.”

Vrije inschrijving
Kinderen kunnen zich, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, online of ter plekke inschrijven om mee te doen met Optimist on Tour. Woensdag zijn er rondes vanaf 13:30 uur, donderdag en vrijdag vanaf 15:30 uur. Er wordt gestart met een theorieles op de kant waarna ze vervolgens zelf achter het roer van een Optimist gaan. Daarnaast kunnen er ook andere watersporten gedaan worden zoals kanovaren, suppen. Plezier op het water gegarandeerd volgens Dordt Sportcoach Tim Verbaas: ”We zijn heel blij dat de Optimist on Tour alweer voor de derde keer op rij naar Dordrecht komt. Hoe gaaf is het voor kinderen dat zij naast alle traditionele sporten, ook watersporten kunnen uit proberen? En dat in hun eigen stad.”

Optimist on Tour Laboratorium
Naast alles wat ze de kinderen op het water kunnen leren is er ook het Optimist on Tour Laboratorium waar vanalles over water wordt bijgebracht. Ilse Köpping, hoofdinstructrice Optimist on Tour: “Naast het kennismaken met watersporten, staat bij het Watersportverbond ook het educatieve aspect centraal. Bij het Optimist on Tour Laboratorium kunnen kinderen allerlei proefjes doen. Zo leren ze op een speelse manier wat er allemaal te vinden is in het water en waarom de waterkwaliteit zo belangrijk is.”

Nieuwsgierig?
Bekijk hier een sfeerimpressie van vorig jaar! Op www.optimistontour.nl vind je meer informatie ook is het mogelijk om je daar rechtstreeks aan te melden om zeker te zijn van een plek. Aanmelden kan ook ter plekke op locatie. We zien je graag bij Optimist on Tour in Dordrecht!

Fotograaf: Inge van der Ploeg.

Lees meer over:

cursus optimist
Deel dit bericht met je vrienden!