Monday 27 September 2021

Alles over Dordrecht

815 leerlingen VO op fiets-cultuursafari

13 september 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - 815 leerlingen van het voortgezet onderwijs gaan dinsdag 24 tot en met vrijdag 27 september al fietsend op Cultuursafari in Dordrecht. Tijdens deze Cultuursafari maken de leerlingen van Loket Zwijndrechtse Waard, Walburg College, Wellant College, Insula College Koningstraat + Halmaheiraplein en Yulius ‘t Tij in een dag kennis met zeven culturele organisaties in Dordrecht.

Kennismaken culturele organisaties in Dordrecht
De leerlingen gaan fietsend op verkenningstocht langs de zeven culturele organisaties in Dordrecht: de Bibliotheek AanZet, Dordrechts Museum, Onderwijsmuseum, cinema The Movies, schouwburg Kunstmin, poppodium Bibelot en ToBe cultuurcentrum. De leerlingen ervaren kunst en cultuur door te kijken en zelf actief mee te doen!

Ook voor het speciaal onderwijs
Nieuw in 2019 is dat ook leerlingen van het speciaal onderwijs op safari gaan. Hiervoor is een speciaal ochtendprogramma ontwikkeld. De cultuursafari is nu dus voor het speciaal onderwijs, vmbo, havo, vwo en gymnasium. Je krijgt als leerling een kijkje in de keuken van alle culturele organisaties. Voorafgaand krijgen alle leerlingen filmpjes van de activiteiten te zien, waardoor ze weten waar ze heen gaan en wat ze kunnen verwachten. Bekijk hieronder de filmpjes op YouTube.

Lees meer over:

onderwijs dordrecht fiets-safari
Deel dit bericht met je vrienden!