maandag 18 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Eerste expositie in Mainstreet Art Gallery met Ton Haring, Frans Kromeich and Henryette Weijmar Schultz

12 september 2019

DORDRECHT - Op 15 september vindt de eerste tentoonstelling plaats in de Mainstreet Art Gallery. De expositie wordt om 16.00 uur geopend door wethouder Piet Sleeking. Aan de expositie doen de Dordtenaren Frans Kromeich, Henryette Weijmar Schultz en Ton Haring mee. De tentoonstelling duurt tot 31 december dit jaar.

Mainstreet Art Gallery is gevestigd aan Voorstraat 344. Op 1 juni 2018 gingen de deuren open van de kunstgalerie. Naast samenwerking met lokale (moderne) kunstenaars heeft de galerie een breed scala aan kunstwerken en designartikelen in de collectie. Galeriehouder Henk van de Graaf: “Tegenwoordig is het lastig om als galerie één kunststroming te vertegenwoordigen. Daarom is gekozen voor een breder aanbod aan diverse kunst en design. We hebben wel een aantal specialismen in huis waaronder (Dordtse) impressionisten en de zogenaamde ‘Grand Tour kunstenaars’. Dit waren buitenlandse schilders die tussen 1850 en 1915 Holland in haar nog ongerepte en authentieke staat kwamen vastleggen.”


Deelschilderij van Ton Haring en Bernard Dumaine

Realistische beelden
Henryette Weijmar Schultz schildert realistische beelden van vooral mensen, maar heeft ook andere onderwerpen als een schaakbord met tomaten op een schaal. Dat voert ze uit in zachte tinten.
Frans Kromeich maakt realistische olieverfschilderijen met dieren.  Alles tot in detail geschilderd op grote doeken.
Ton Haring is een internationaal bekende surrealistische fijnschilder. Soms is het werk chaotisch, met scheve gebouwen en vreemde wezens, dan weer beeldt hij een planeet uit, alles met een prachtige lichtval en vol van fantasie. Op de expositie zullen de Fransman Bernard Dumaine en zijn vrouw Catherine Dumaine aanwezig zijn. Er zijn werken te zien, waarbij Bernard heeft samengewerkt met Ton.

Skatepark
Ton werkt momenteel aan een samenwerkingsverband met de Dordtenaren Arno Coenen en Simian Switch. Ze werken aan tekeningen die een groot skatepark in Amsterdam gaan opsieren. Kunstenares Jannetje Jeanine heeft hiervoor de schetsen geleverd, die de Dordtenaren verder uitwerken in Delfts blauw in 80’s style.


Een van de tekeningen voor het skatepark

De Mainstreet Art Gallery was aanvankelijk alleen geopend tijdens het kunstrondje Dordrecht op de eerste zondag van de maand. Inmiddels zijn de openingstijden verruimd.
Openingstijden:
Donderdag van 12.00 tot 21.00
Zaterdag van 12.00 tot 17.00
Zondag van 12.00 tot 17.00
Bezoeken op afspraak kan altijd, bel Henk van de Graaf: 06-42426403.

Deel dit bericht met je vrienden!