Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Downton Abbey nu in The Movies'
09sep

Downton Abbey nu in The Movies

DORDRECHT - Vele fans kijken hier al lang naar uit: de première van de filmversie van Downton Abbey. Vanaf donderdag 12 september gaat het gebeuren. De trailer laat al weken een prachtige transformatie zien van de legendarische Britse TV-serie (2010-2015) naar het grote witte doek. Het decor in en rond Highclere Castle en de kostuums, die even weelderig als historisch correct zijn, zijn oogstrelend. De verwikkelingen, ruzies, rivaliteiten, ontmoetingen en romances, zowel binnen de Crawley-familie ‘boven’ als binnen de huishouding ‘beneden’ zullen herkenbaar zijn. In de film komt het allemaal voort uit het bericht dat Koning George V en Koningin Mary een bezoek zullen brengen aan het landgoed. Het is 1927. De voorbereidingen daarvoor brengen grote spanning in de kelders, waar het personeel niet zomaar akkoord gaat met de invasie van het leger aan koninklijke bedienden. Alsof ze zelf niet goed genoeg zijn… Ondertussen lopen ‘boven’ de spanningen over het hoge bezoek ook op. De zussen Edith en Mary hebben hun eigen kijk op het leven en de liefde. En mater familias Dowager Countess houdt alles haarscherp in de gaten. Het is een weerzien met bijna de volledige originele cast van de TV-serie, inclusief Dame Maggie Smith.

Dit filmfeest is op zaterdag en zondag extra feestelijk wanneer je het combineert met een fijne high tea. Een plateau van zoete en hartige lekkernijen, ambachtelijk gemaakt door Koning Koffie, samen met lekkere thee en jus. Dat levert een fijn uurtje voorpret of napraten op.

Verder de première van de prachtig, intense documentaire over de legendarische jazzmuzikant Miles Davis . Birth of the Cool. Het muzikale genie van misschien wel de meest invloedrijke jazzmusicus uit de geschiedenis wordt verteld en getoond, o.a. door zijn collega-muzikanten. Verder was Miles Davis een glamourboy, waar veel vrouwen voor vielen. Maar in contrast is er het racisme waar deze zwarte muzikant in het Amerika van de jaren ’70 en ’80 mee geconfronteerd werd. Een must-see voor jazzliefhebbers.

Check voor meer info en de vertoningstijden de website: www.themoviesdordrecht.nlDeel dit bericht met je vrienden!