dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Samen isoleren in Legowoningen

6 september 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Bewoners van de Legowoningen in Sterrenburg hebben onder begeleiding van Drechtse Stromen een pakket maatregelen samengesteld om dit type huizen te isoleren. Door dit gezamenlijk te doen, kunnen bewoners tegen scherpe prijzen de eerste flinke stappen zetten om hun woning toekomstbestendig te maken.

Drechtse Stromen is een onafhankelijke bewonersorganisatie die bewoners wil ondersteunen bij het verduurzamen van hun woningen. Eind maart van dit jaar werd een goed bezochte informatieavond gehouden over de aanpak van de 750 Legowoningen. Daarna onderzochten een werkgroep van bewoners met Drechtse Stromen welke mogelijkheden het beste aansluiten bij dit type woningen voor vloer-, bodem- en dakisolatie en voor een andere belangrijke bron van tocht en energieverlies: de open trap.

Wat leveren de maatregelen op? Het wooncomfort verbetert; de maatregelen verdienen zich ruimschoots terug door sterke reductie van het gasverbruik; de verkoopprijs gaat omhoog; het energielabel stijgt B. ‘B’ is de nieuwe standaard waaraan alle woningen moeten gaan voldoen. Alle eigenaren van de Legowoningen worden de komende weken persoonlijk bezocht, waarna zij kunnen intekenen op een of meerdere van deze maatregelen.

Ook samen isoleren?
Bewoners in de Drechtsteden die ook met hun straat of buurt willen isoleren en daarbij hulp kunnen gebruiken, kunnen een beroep doen op de vrijwillige energieambassadeurs van Drechtse Stromen. Zij kunnen helpen een bewonersavond te beleggen en daarna de juiste maatregelen in kaart te brengen en te begeleiden bij het aanvragen van offertes.

Kijk voor meer informatie op www.drechtsestromen.net

Deel dit bericht met je vrienden!