maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

Zaterdag 7 september ontvangt Ben Corino de Dordtse dichter Jan van der Geer als hoofdgast in zijn radioprogramma Studio De Witt

5 september 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT / PAPENDRECHT - Jan van der Geer(1949) is geboren en getogen in Dordrecht. In deze veranderende stad groeit hij op. Als jonge twintiger is hij begin jaren ’70 van de vorige eeuw een van de oprichters van de in Dordt en omgeving nog steeds als vooruitstrevend en soms als tegendraads bekendstaande, culturele club Bobby Kinghe. Een van Bobby Kinghes activiteiten is het uitgeven van het inmiddels ter ziele gegane literaire kwartaalblad, Letteriek. Een van de bladen waarin Van der Geer zijn eerste, dichterlijke schreden zet.

Pas in het begin van het tweede decennium van deze eeuw worden zijn gedichten gebundeld en uitgegeven. In september 2018 verschijnt zijn nieuwste gedichtenbundel Heimwee. De bundel telt 47 gedichten en is de 53ste uitgave in de Bordeauxreeks van Uitgeverij Liverse in Dordrecht. Een jonge moeder met kind siert de voorkant van de bundel. Voor intimi ongetwijfeld vertederend maar als cover van een moderne dichtbundel wat oubollig. In deze uitzending gaat Corino met van der Geer in gesprek over zijn leven in een veranderende stad, zijn tegendraadsheid, Bobby Kinghes en het dichterschap. De luisteraars van Studio De Witt kennen Jan als één van de Dichters van Dienst van dit Drechtstad FM/Papendrecht FM radioprogramma.

In het tweede uur van Studio De Witt staan de actualiteiten van deze week uit Dordrecht en de Drechtsteden centraal.

Oa:
- Sylvia Landijk van de organisatie Voorstraat - Noord festival
- Teun Okkerse over het Stadfeest 800 jaar Dordrecht
- Dichter van Dienst is dit keer de hoofdgast van het programma Jan van der Geer!

Het politiek reces is weer voorbij wat ook geldt voor de Politieke  Stamtafel dat met ingang van deze uitzending weer van start gaat met de politieke actualiteit uit Dordrecht en de Drechtsteden

Het radioprogramma Studio De Witt is iedere zaterdag live te beluisteren op Drechtstad FM:
Studio De Witt is van 10.00 tot 12.00 uur te beluisteren bij Drechtstad FM 95.7 (ether), 105.9 (kabel), Kanaal 951 (KPN), kanaal 915 (Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Papendrecht FM:
De radiozender van RTV Papendrecht is te beluisteren op: luister live via de RTV Papendrecht app, te downloaden via de portals van Google en Apple, 105.0 Mhz in de ether, 105.9 Mhz op de Papendrechtse analoge kabel, kanaal 915 bij Ziggo (MediaboxXL) en kanaal 1155 bij KPN, XS4ALL & Telfort.

Lees meer over:

ben corino studio de witt
Deel dit bericht met je vrienden!