zondag 28 november 2021

Alles over Dordrecht

Neurochirurg Ernst Delwel gast in Studio De Witt

30 augustus 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Zaterdag 31 augustus ontvangt Ben Corino de Neurochirurg Ernst Delwel als hoofdgast.

De in de Drechtsteden bekende arts Ernst Delwel van het Rotterdamse Erasmus ziekenhuis en het Albert Schweitzer ziekenhuis ronde heeft in 1985 zijn studie geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam af. Na twee jaar als ANIOS te hebben gewerkt op de afdeling neurochirurgie van het toenmalige Dijkzigt ziekenhuis te Rotterdam, kwam hij in 1987 in opleiding tot neurochirurg.

In het kader van zijn opleiding heeft hij een jaar algemene heelkunde gedaan in het Havenziekenhuis te Rotterdam en een jaar neurologie in het Dijkzigt ziekenhuis. Sinds 1993 is hij full time werkzaam als neurochirurg in het Erasmus MC Rotterdam, het Albert Schweitzer ziekenhuis te Dordrecht en incidenteel in het St Elisabeth ziekenhuis te Curaçao.

Hij heeft een zeer ruime ervaring met de opvang en behandeling van ernstige ongeval slachtoffers met neurologisch letsel. Met Delwel praat Ben Corino over zijn vakgebied de neurochirurgie en de ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg die hij in de loop van zijn carrière heeft mogen ervaren.

In het tweede uur is er de aandacht voor het nieuws uit de Dordrecht en de Drechtsteden. O.a. over Dordrecht Pride die volgende week weer plaats gaat vinden. En City Swim Dordrecht, het zwem evenement dat zaterdag weer plaatsvindt in de Dordtse binnenhavens.

Dichter van Dienst is Edjo Frank.

Het radioprogramma Studio De Witt is iedere zaterdag live te beluisteren op Drechtstad FM:
Studio De Witt is van 10.00 tot 12.00 uur te beluisteren bij Drechtstad FM 95.7 (ether), 105.9 (kabel), Kanaal 951 (KPN), kanaal 915 (Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Papendrecht FM:
De radiozender van RTV Papendrecht is te beluisteren op: luister live via de RTV Papendrecht app, te downloaden via de portals van Google en Apple, 105.0 Mhz in de ether, 105.9 Mhz op de Papendrechtse analoge kabel, kanaal 915 bij Ziggo (MediaboxXL) en kanaal 1155 bij KPN, XS4ALL & Telfort.

Lees meer over:

studio de witt neurochirurg
Deel dit bericht met je vrienden!