zondag 28 november 2021

Alles over Dordrecht

Opfleuractie tijdens Burendag

27 augustus 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Tijdens Burendag kunnen Dordtenaren meehelpen om de stad groener te maken. Burendag is van 27 tot 29 september. De gemeente heeft een actie georganiseerd om versteende straten op te fleuren.

Inwoners kunnen met hun buren aan de slag om tegels uit hun voortuinen te halen, er goede grond in te doen en de voortuin te beplanten. De gemeente zorgt voor grond en compost en haalt de tegels op.

Waarom maken we Dordt groen?
Als gemeente investeren we in een groene, gezonde en fijne omgeving. Een groene stad is aantrekkelijk om in te wonen. Groen zorgt voor minder wateroverlast en voor koele plekken als het warm is. Om dit voor nu en in de toekomst mogelijk te maken hebben we de hulp van onze inwoners nodig.

Hoe ziet de opfleuractie eruit?
Een groep van 5 buren (uit dezelfde straat) organiseert een actie op 27,28 of 29 september. Eén bewoner is contactpersoon. Hij of zij meldt de actie aan via: www.dordrecht.nl/opfleuractieburendag.

Meedoen
Na aanmelding zorgt de gemeente ervoor dat de tegels opgehaald worden. De vijf buren krijgen voldoende compost om direct aan de slag te gaan met het opfleuren van de voortuinen. De gemeente haalt tegels op bij de eerste twintig groepjes buren zich aanmelden, dus in totaal honderd tuinen. Aanmelden voor de opfleuractie kan tot en met 8 september 2019.

Burendag
De opfleuractie valt samen met de landelijke Burendag. Dit is een initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts om meer buren met elkaar in contact te brengen. Op www.burendag.nl kunnen inwoners een gratis promotiepakket aanvragen voor hun activiteit.

Lees meer over:

groen burendag opfleuractie
Deel dit bericht met je vrienden!