zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Laatste buitenfilm + 3 premières bij The Movies

20 augustus 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Nog één maal wordt de weergoden om een beetje mededogen gevraagd. Want mooi weer maakt de vierde Film in de Achtertuin zoveel leuker. Deze staat gepland voor vrijdagavond 23 augustus om 21:30 uur. Het is een voorpremière van de 50e speelfilm van regisseur Woody Allen: A Rainy Day in New York.

In deze romantische komedie keert Allen terug naar de stad, die hij als geen ander in beeld kan brengen. Het jonge stel Ashleigh (Elle Fanning) en Gatsby (Timothée Chalamet) beleeft een bijzonder weekend in New York. Zij krijgt de kans om in Manhattan de beroemde filmregisseur Pollard te interviewen. Hij kent de stad en maakt het plan voor een gezamenlijke rondgang langs zijn favoriete plekken. Maar al snel raken ze elkaar kwijt. Zo verandert hun weekend in een ingewikkelde puinhoop, vol verwikkelingen en ontmoetingen. Ze leren onbekende kanten van zichzelf kennen.

Bij goed weer serveert de food truck Sam Sammetje weer een lekkere dagschotel en kleine gerechten vanaf 18:30 uur. Ook is de bar open. Gezellig picknicken kan dus.

Nu de zomervakantie af loopt, groeit het aantal nieuwe filmreleases. Deze week zijn er vier nieuwe films in première. Nog even lekker genieten in de vakantie van de vele familiefilms kan met de tweede speelfilm van De Angry Birds. De boze vogels hebben het nog altijd aan de stok met de groene biggen. Maar ze sluiten een wapenstilstand om samen een veel groter gevaar, dat hen allemaal bedreigt, te weerstaan.

Blinded by the Light is een Brits drama geïnspireerd op de muziek en de teksten van Bruce “The Boss” Springsteen. In het Engeland van 1987 droomt de Pakistaanse jongen Javed van een beter leven, weg van de knellende familietradities, het racisme en de economische malaise. De muziek van Bruce Springsteen biedt hem daarvoor de uitlaatklep.

Temblores is een indringend drama uit Latijns Amerika over een persoonlijk gevecht voor de liefde en tegen de intolerantie van familie en kerk. De veertiger Pablo haalt de woede van zijn familie op zijn hals als hij bekent van een man te houden. Hij komt voor duivelse dilemma’s te staan.

Working Woman is opnieuw een film uit Israël. De 30-jarige Orna heeft haar baan bij een projectontwikkelaar hard nodig om haar gezin te kunnen runnen. Als haar baas zich aan haar opdringt tijdens een zakenreis, zet dat haar werk en huwelijk onder grote spanning. Ze besluit om het op een heel eigen manier op te lossen.

Voor meer info, vertoningstijden en online kaartverkoop, check: www.themoviesdordrecht.nl

Lees meer over:

the movies tuin
Deel dit bericht met je vrienden!