zondag 28 november 2021

Alles over Dordrecht

Burgemeester sluit bovenverdieping kantine SC Amstelwijck

20 augustus 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Burgemeester Wouter Kolff sluit na advies van de politie de bovenverdieping van de kantine van SC Amstelwijck voor 6 maanden. Bij een controle bleek dat de bovenverdieping was ingericht als een ruimte waar illegale pokertoernooien georganiseerd kunnen worden waar tientallen personen aan deel konden nemen. Ook is een volledig ingerichte bar aangetroffen van waaruit sterke drank geschonken werd.
 
Burgemeester Kolff sluit de bovenverdieping voor 6 maanden om de openbare orde te herstellen. Kolff: 'Het is om diverse redenen van belang om stevig op te treden tegen illegaal gokken. Er is geen controle mogelijk op eerlijkheid van het spel of deelname door minderjarigen. Door gebrek aan toezicht is er ook een hoger risico aan gokverslaving of het in stand houden hiervan. Mensen die geld inzetten kunnen dat ongeregistreerd doen en illegaal gokken wordt vaak gebruikt om crimineel geld wit te wassen. Daarnaast trekt de aanwezigheid van een illegaal casino criminelen aan, vanwege de grote hoeveelheden contant geld die daar omgaan.´

Misdrijf
Illegaal gokken is een misdrijf op grond van de Wet op de kansspelen en vormt een ernstig risico voor de openbare orde. Met de sluiting wil de burgemeester de openbare orde herstellen door de overtredingen te beëindigen en nieuwe overtredingen te voorkomen. Daarnaast wil de burgemeester met de sluiting de loop uit het pand halen.

Onderhuurder
De voorzitter van SC Amstelwijck heeft de pokertafels inmiddels verwijderd en de bovenverdieping ontruimd. Naar eigen zeggen was hij niet op de hoogte van de activiteiten van de onderhuurder.

Deel dit bericht met je vrienden!