zondag 28 november 2021

Alles over Dordrecht

Design Thinker Cor Noltee eerste spreker op Museum Jeugd Universiteit-reeks

12 augustus 2019

DORDRECHT - Het Dordrechts Museum biedt vier colleges voor kinderen van 8 t/m 12 jaar aan. Je leert trucjes van de experts, gaat spelen met licht of komt erachter of je met een hoepelrok de deur nog door kunt komen. Na de uitleg van de experts ga je zelf aan de slag. Cor Noltee trapt de reeks af op 8 september.

Cor is een 'Design Thinker'. Hij wil je nieuwsgierig maken en nieuwe dingen laten uitproberen. De fantasie speelt hierbij een grote rol. Denk eens aan een roze olifant, hoe ziet die van jou eruit? Is ie dik of dun en heeft die grote oren of juist kleine? Waarschijnlijk ziet ie er heel anders uit dan die van een ander. Met dit soort gekke experimenten ga je aan de slag tijdens het eerste college met Cor.

De  Museum Jeugd Universiteit-reeks gaat verder op 6 oktober, met de top fotograaf Mark Isarin. Hij heeft de trucjes van Rembrandt in de vingers. Op 3 november legt restaurator Lidwien Speleers uit hoe je een beschadigd schilderij weer mooi kunt maken. Op 8 december vertelt professional in de geschiedenis van de mode, Rosalie Sloof, alles over de mode van vroeger.

Informatie en aanmelden
De colleges beginnen om 11.30 uur en kosten € 20,- per keer. Aanmelden kan via de site van de Museum Jeugd Universiteit. Het Dordrechts Museum bevindt zich aan de Museumstraat 40.

Deel dit bericht met je vrienden!